aplicatie

Un grup de cercetatori au creat o aplicatie care ne poate ajuta foarte mult in demersurile noastre pentru a face schimbari in legatura cu sanatatea si conditia noastra fizica, dar si sa ramai la ele. Se logheaza atunci cand utilizatorii sai sunt activi si stationari, la fel de bine ca si atunci cand iau masa. Numita MyBehavior, aceasta aplicatie ofera utilizatorilor sai o lista de activitati si sugestii legate de alimente in fiecare zi, impreuna cu detalii despre caloriile consumate sau arse prin efort fizic.

O multime de aplicatii de smartphone monitorizeaza activitatea fizica si caloriile-multe dintre ele, ca si cele de la Fitbit si Jawbone, prin lucrul cu o bratara de mana sau un ceas inteligent-insa poate fi o adevarata lupta pentru a face schimbari radicale la rutina ta zilnica. Tanzeem Choudhury, un profesor asociat al stiintelor informatiei de la Cornell si unul dintre cercetatorii din spatele MyBehavior, sustine ca aplicatia incearca sa vina cu scopuri de obtinut care sa se intrepatrunda cu obisnuintele unei persoane, mai degraba decat sa il bombardeze in permanenta cu informatii. Se poate adapta de asemenea in timp ce schimbarile rutinei unei persoane se schimba si ele.

Choudhury si solegii sai de la Universitatea Cornell si Universitatea Michigan State au lucrat impreuna la aceasta aplicatie pentru mai bine de doi ani si recent au efectuat un studiu de 14 saptamani cu 18 oameni folosindu-se de aplicatia de pe smartphone-urile cu Android. In medie, Choudhury sustine ca cercetatorii au descoperit faptul ca persoanele care au folosit aplicatia, au ars cu 45 de calorii mai multe pe zi si au consumat cu 150 de calorii mai putine pe zi sau in jur de 1.365 calorii pe saptamana.

Choudhury sustine faptul ca grupul spera ca aceasta aplicatie sa fie facuta publica in luna septembrie, in jurul datei la care cercetatorii vor prezenta o hartie cu studiul lor in cadrul conferintei omniprezente de calcul UbiComp din Japonia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *