ceai

Ceaiul este cea de-a doua cea mai populara bautura din lume, dupa apa bineinteles. Daca vei ajunge vreodata in India, este foarte probabil ca acestia sa iti ofere ceai, nu cafea sau alcool- asa cum se obisnuieste pe la noi. Spre deosebire de zilele noastre, atunci cand britanicii au dominat India, ceaiul a fost perceput ca un lux, demn doar de persoanele care aveau o pozitie sociala inalta. Iata care sunt cele mai interesante lucruri despre ceai:

Tisanes- poate ca ti se va parea ciudat, insa ceea ce bem in cea mai mare parte atunci cand zicem ca bem ceai este, de fapt, „tisanes”. Pentru ca o bautura sa fie considerata ceai, aceasta trebuie sa fie realizata din frunze de „Camellia Sinensis”, sau pur si simplu planta de ceai. Frunzele care le cumparam la magazin nu reprezinta nimic decat un amalgam de frunze diferite. Ceaiul adevarat in schimb, este realizat din acest tip de frunze si atat.

Masala Chai este o bautura tipic indiana. In esenta, se amesteca scortisoara, ghimbir, piper negru si cardamom cu ceai negru. In randul europenilor si a americanilor, acest tip de ceai este cunoscut ca fiind un ceai „latte”. De asemenea, acest ceai se traduce ca fiind un tip de ceai picant si puternic condimentat.

Ceaiul contaminat este atat de infricosator pe cat ti se pare. Un studiu realizat de catre oamenii de stiinta din Brazilia a descoperit ca o varietate de ceaiuri- negru si verde- contin o cantitate alarmanta de aluminiu si fluor. Astfel, fluorul poate contribui la distrugerea smaltului dintilor, in timp ce aluminiul poate determina aparitia bolii Alzheimer. Pe de alta parte, aceste tipuri de ceaiuri sunt cunoscute ca avand cele mai multe beneficii pentru sanatate.

Efectul ceaiului asupra sanatatii

Desi este considerata a fi o bautura sanatoasa, mai multe studii au demonstrat ca aceasta bautura populara are unele efecte negative. De exemplu, un studiu a descoperit ca cei care beau ceai frecvent au fost mai predispusi la dezvoltarea cancerului de prostata. De asemenea, un alt studiu a demonstrat exact contrariul. Cel mai bine este ca oamenii sa consume ceai in cantitati moderate pentru ca orice exces nu este sanatos pentru organism.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *