action camera
action camera

Camerele de actiune au inlocuit treptat camerele normale. Cand piata acestora din urma a inceput sa cunoasca un declin, datorita aparitiei smartphone-urilor pe care le purtam cu noi peste tot si care pot importaliza orice moment, putine persoane au prezis o revenire a camerelor de filmat digitale. Astfel au intervenit cei de la GoPro, salvand piata camerelor de filmat, adaugand un element de noutate: orice action camera il poti atasa acum la incheietura, pe casca, pe cadrul bicicletei sau in alte locuri, si vor putea astfel inregistra toate incursiunile pline de andrenalina, fara a fi afectate de conditiile de mediu.

La inceput considerate produse nisate, aparatura de la GoPro detine in momentul de fata o cota de piata de peste 30%, conform unor sondaje realizate recent, astfel producatorul devenind unul din cei mai renumiti din lume. In mod natural, succesul avut de GoPro a provocat si aparitia multor concurenti. Unii dintre acestia au avut si inca au o strategie ce nu implica neaparat depasirea prin caracteristici tehnice a produselor GoPro, orientandu-se insa spre clienti cu produse de dimensiuni mai reduse, ce pot fi montate mai usor si care nu sunt neaparat destinate sporturilor extreme.

Tendinte pe piata action camera

Polaroid, spre exemplu, a lansat relativ recent Cube – o camera de actiune rezistenta la socuri si intemperii ale vremii, cu un sistem de fixare magnetic. Zvonurile spun ca si HTC ar fi pe cale sa lanseze un produs similar, care va arata similar cu un periscop.

Efectul cumulativ al acestor tactici de piata vor duce la o reinviere a camerelor digitale – cu singura exceptie ca aceste produse nu mai au acel aspect tipic, nu mai arata precum camerele foto-video digitale clasice, pe care le luam cu noi in vacante si excursii. Designul lor este realizat de asa natura a fi folosite in situatii in care smartphone-ul, cu toate facilitatile din punct de vedere al fotografiei si filmarii, nu poate sa faca fata.

Un simplu motiv pentru care vei alege o camera de actiune este faptul ca smartphone-urile devin din ce in ce mai mari si devine dificila montarea lor pe orice piesa de echipament sportiv sau direct pe persoana – imaginati-va cum ar arata un iPhone 6 Plus sau un Samsung Galaxy Note 4 atasat la incheietura in timpul joggingului sau ciclismului. Pe langa aceasta sunt si foarte fragile, socurile pot crapa display-ul, iar reparatiile si inlocuirea sunt destul de costisitoare. Chiar si touchscreenul este un impediment in acest caz. Aici solutiile de montare facile oferite pentru camerele de actiune GoPro vin sa satisfaca necesitatile clientilor si sa rezolve orice probleme de acest fel.

Intrebarea ramane – vor fi luate masuri de cei de la GoPro in contextul aparitiei echipamentelor mai ieftine ale concurentei? Se pare ca da. La un pret similar, nu foarte mare, a aparut relativ recent pe piata deja renumitul action camera Hero4 de la GoPro. Desi realizata la un buget redus, reuseste sa filmeze la 1080p si este de asemenea rezistenta la apa. Tocmai de aceea, pe parcursul ultimilor ani, numele companiei aproape ca a devenit sinonim cu camerele de actiune, fiind de cele mai multe ori solutia aleasa de impatimitii si pasionatii de aventura si andrenalina ce vor sa isi imortalizeze incursiunile.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *