A avea frati este ceea ce multi apreciaza pentru ca un sprijin de la un frate sau o sora nu se compara cu niciun prieten in viata. Pentru parinti poate mai greu cand a creste mai multi copii inseamna nevoie financiara mai mare, cand grija fata de educatie aduce in prim plan lipsa de timp si multe alte aspecte. Si daca e sa luam studiile efectuate in cazul fratilor se pare ca mandria familiei ar trebui sa fie cel dintai nascut caci are sanse sa aiba cel mai mare IQ.

Universitatea din Colorado-Boulder a realizat un studiu ce scoate in evidenta ca cel mai mare dintre copii in familii este cel mai destept. In mod concret exista o diferenta de 2,3 procente in nivelul de inteligenta a fratilor. Insa nu este acest lucru corelat si cu faptul ca parintii isi ofera toata atentia cu prezenta celui intai nascut pentru ca la al doilea sau lungul sir ce va veni fratii sa se ocupe unul de altul insa in orice caz cu o mai putina atentie din partea parintilor? Este un caz frecvent si pana la urma intr-o oarecare masura ce vine fara o impunere pentru parinti.

Insa legatura dintre frati nu este numai cea de sange. Alte studii pe acest subiect au dovedit ca fratii au o predispozitie de a face atac de cord dupa moartea unui frate in randul barbatilor cu 15% mai multe sanse si 25% in randul femeilor. Si tot in ceea ce priveste sanatatea se pare ca de la fratii mai mari preluam obiceiuri proaste. De la riscul de a deveni obez si pana la a face diabet sunt in plan psihologic idei corelate cu placerea de a copia oarecum pe fratii mai mari care devin oarecum un exemplu in viata.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *