Daca detii un business, cel mai probabil vei dori sa utilizezi servicii de PR si in acest sens, ai doua optiuni. Prima din ele o reprezinta crearea unui departament de PR in cadrul firmei tale si angajarea unor experti in PR, iar cea de-a doua, contractarea de servicii de PR oferite de firme in domeniu sau de specialisti independenti.

Costurile

Daca preferi propriul departament de PR, costurile vor creste, pentru ca un specialist in PR este destul de scump. In realitate, marea majoritate a business-urilor mici si mijlocii nu isi permit sa aiba propriul departament de PR sau sa angajeze un expert in PR, full time. In Romania, daca nu iti permiti sa ai propriul departament de pr, exista solutii. Poti apela la un expert independent in PR sau la o firma de PR cum ar fi schirger-consulting.ro. Daca nu iti permiti propriul departament de PR, poti apela cu incredere la una din ultimele doua modalitati amintite si afacerea ta va avea mult de castigat.

Cum sa alegi o firma de PR sau un specialist in PR

Pe cine alegi sa se ocupe de PR pentru tine este foarte important, pentru ca are efect direct asupra unei campanii de PR. In momentul in care te hotarasti sa alegi din multitudinea de Firme de PR sau experti in PR, trebuie sa iei in considerare mai multi factori si mai multe aspecte:

Expertiza: Categoric ai nevoie de cineva care sa stie exact totul in domeniu, asa intereseaza-te de clientii si portofoliile specialistului sau firmei, vezi care sunt rezultatele si abia apoi decide.

Experienta: Cu cat mai multa experienta, cu atat mai bine, dar sa nu uitam nici faptul ca cei incepatori vor munci mult mai mult pentru a-si dezvolta businessul sau cariera…

Specializarea: Multe firme de PR sunt specializate in anumite ramuri ale PR-ului. Unii se axeaza pe promovarea produselor/ serviciilor, altii pe comunicarea corporate, altii pe comunicarea de criza etc.

Costurile: Pretul este intotdeauna un criteriu important caci fiecare companie are un anumit buget pe care il poate aloca; atentie insa- acesta nu trebuie sa fie cel mai important criteriu…

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *