Cand vrei un lucru de calitate te orientezi pe acest principiu in alegerea celui care iti va oferi serviicile pe care le doresti. Importanta fotografiei este poate un pic subestimata caci te gandesti ce are fotograful de facut decat sa pozeze ipostazele? Ce poate iesi gresit? Surprins sau nu afla ca nepriceputul poate sa iti strice evenimentul nu la momentul acela ci dupa cand constati ca nimic nu este pe placul tau insa ce este facut greu mai poate fi refacut.

Cum iti alegi fotogrful indiferent de tipul de fotografie pe care ti-l doresti? Recomandarile sunt pentru toti un punct de plecare. Insa pana la urma fiecare are o  experienta cu acel fotograf si intervine poate nevoia de a cunoaste domeniul dincolo de munca in sine. Ca prim pas cauta cu interes ce stil are, ce tip de arta fotografica a facut, cum sunt albumele create.

Depinzand de ceea ce iti doresti poate o munca in studio nu este egala cu cea pe teren cand in diferite conditii trebuie adaptare si unghi bun de a surprinde cele mai reusite fotografii vine o alta clasificare. De la cel care face poze nud pana la cel specializat pe fotografie de evenimente speciale totul tine de ceea ce iti oresti sa corespunda cu ceea ce acel fotograf a mai facut.

Seriozitatea va fi si ea parte din lungul sir de pretentii.  Se cere de obicei un contract si termenul de predare trebuie respectat. Ar fi bine sa se stipuleze si partea aceasta pentru ca este totusi si agasant cand te vei tine de capul fotografului si il vei presa de timp sa termine prelucrarea fotografiilor. Dar nu in ultimul rand vine pretul, bugetul de care dispui. Si conform cu experienta care il recomanda vei observa o fluctuatie de pret. Nu te lasa insa captiv in plata de nivel jos caci nu poti sa ai asteptari grandioase in astfel de cazuri.

 

De