Chiar daca la o prima vedere, unele alimente pot parea foarte aspectuoase si comestibile, nu este chiar asa, pentru ca acestea de fapt ascund o alta poveste in spatele lor.

Si exista de asemenea cazuri in care unele alimente de origine vegetala sau animala care arata ciudat si urat si de care nu am vrea sa ne atingem, si de fapt sunt foarte delicioase si dispun de o varietate mare de beneficii. Insa, in cele ce urmeaza voi vorbi despre alimentele care prezinta un potential ridicat de otravire a organismului ce le consuma.

Ciupercile otravitoare ce se regasesc peste tot prin lume

Exista unele ciuperci care cu siguranta ca uneltesc ceva rau impotriva omenirii. 32 de specii de asemenea plante au fost asociate cu fatalitatile pe care le provoaca odata consumate, si o alta parte, de 52 de specii de ciuperci, ce adapostesc otravuri periculoase.

Insa nu va faceti griji. Atata timp cat nu mergi prin padure pentru a gasi ciuperci pentru toppingul pizzei pe care vrei sa o prepari, iti promitem ca vei fi in siguranta.

Fereste-te de broastele din Africa

Atunci cand vei vizita Namibia in Africa, acolo unde specia de broaste „Bullfrog” este o delicatesa, asigura-te ca nu vei fi tentat sa o saruti fara o preparare serioasa in prealabil a acestei mancari traditionale. Ideea de baza este sa ii neutralizezi otrava. Altfel, vei putea sfarsi cu o insuficienta renala, si asta iti va afecta felul in care vei privi toate alimentele pe care vei vrea sa le consumi de acum incolo.

Scoicile sangerii din China

Daca te vei afla in China vreodata, vei putea fi tentat sa incerci o scoica sangerie. Arata delicios, nu-i asa? Ai grija insa, acestea pot cauza hepatita A si E si chiar febra tifoida cauzand un blestem care a luat viata inca din 1988. Importurile ilegale de asa ceva mai apar ocazional chiar si in alte tari, insa iti recomandam cu caldura sa te feresti de ele.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *