Alpha 2, primul robot umanoid din lume, la preturi acceptabil, a incantat si a fermecat multimea de la CES din cursul saptamanii trecute. Robotul, controlat vocal, poate face absolut orice- de la inchiderea si deschiderea luminilor, ajutor in treburile casnice, pana la organizarea orarului proprietarului si chiar citirea povestilor de somn pentru cei mici. Si, datorita celor 20 de servo-motoare ale sale care ii permit robotului sa isi miste articulatiile, Alpha 2 are capacitatea de a se misca asemeni unui om, pemitandu-i acestuia sa si danseze sau sa invete yoga.

Robotul de 19 inch reprezinta rezultatul muncii unei firme chinezesti, UBTech, care a lansat o campanie pe platforma Indiegogo in luna noiembrie si care a strans peste 1,3 milioane de dolari. Acesta utilizeaza voce si recunoastere faciala pentru a identifica persoana cu care vorbeste si pentru cine efectueaza o sarcina. O camera frontala poate prelua imagini si le poate posta automat pe social media. Compania foloseste propriul sistem software, insa, in prezent, aceasta cere dezvoltatorilor de aplicatii terte sa contribuie la dezvoltarea aplicatiilor care vor extinde capacitatile robotului Alpha 2.

Ce face Alpha 2?

„Alpha 2 este la fel ca si un smartphone, insa fara un ecran, astfel incat utilizatorii sa poata descarca aplicatii de la un App Store”- sustin reprezentatii acestui robot. „Astfel, utilizatorii pot sa il faca pe Alpha 2 sa faca orice. De exemplu, daca iti doresti ca Alpha 2 sa fie o asistenta, poti downloada o aplicatie de management al sanatatii; sau poate ca iti doresti ca acesta sa fie un robot- iar in aceasta situatie poti descarca aplicatia prin care te poate invata engleza, de exemplu. De asemenea, Alpha 2 poate invata orice alta limba straina dar si obiceiuri noi, astfel ca va fi tot timpul din ce in ce mai inteligent”.

La evenimentul CES de saptamana trecuta din Las Vegas, compania a dezvaluit ca va incepe sa comercializeze Alpha 2 pentru suma de 1300 de dolari, atunci cand acesta va fi lansat spre comercializare in luna martie.

Alpha 2 are 2GB de RAM, o capacitate de stocare de 16 GB si functioneaza folosind sistemul Android. De asemenea, trebuie sa fie conectat la o retea Wi-fi, iar bateria sa dureaza numai o ora. Un Alpha 2 poate comunica cu un robot asemanator sau cu alti androizi care vor avea retea sociala in viitor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *