Iti spui ca pe tine nu te poate prinde; esti un om prea sigur pe el cu varii probleme cat sa te legi la cap din nimic. Pur si simplu tu nu ai putea sa fii cel care sufera de astenie la schimbarea de sezon. Si pana la urma ce este atat de grav? Un astfel de scenariu ti-l repeti pana cand te gasesti intr-o situatie similara. Ai dreptul sa fii nervos, cu zile cand practic nimic nu iti cade bine, nimic nu iti convine; ai  dreptul sa te razboiesti cu eul tau doar doar vei putea sa intelegi ce se intampla. Dar pana la alte masuri trebuie sa constientizezi ca astenia de primavara este clar o problema extinsa.

Ce este astenia. Concret din punct de vedere medical se poate defini ca fiind o stare in care nivelul de beta endorfine scade, hormoni ce ne dau stare de bine. Cand asta se intampla parca nimic  nu iti face placere, nu te mai regasesti. Se crede ca si expunerea la lumina este responsabila, o schimbare clara de la sezonul rece la cel cald de primavara si invers la sosirea toamnei.

CU o vulnerabilitate mai mare femeile sunt cele mai predispuse cand vine vorba de astenii. Asa cum arata statisticile 40% din femei trec cel putin o data printr-o astfel de stare. Ce este de facut? Influneteaza psihicul tau in mod pozitiv. Iata cateva sugestii:

  • Plimba-te, stai cat mai mult timp afara. Oxigenarea creierului, starea de liniste va produce mai multa serotonina, cea responsabila cu starea de bine.
  • Schimba dieta. Alimentatia joaca si ea un rol important astfel ca numeroase tipuri de produse ar putea sa iti fure din nivelul de energie. Opteaza pentru mai multe salate, fructe si legume, mancare sanatoasa.
  • Fa sport. Orice tip de miscare este benefica. Si oricat de putina dar sa existe!

Somnul de frumusete nu este un mit. Mai ales in perioada in care organismul incearca sa se adapteze unor noi conditii trebuie sa ii oferi odihna si intre 7 si 8 opre de somn pe noapte e musai. Asta pentru a diminua din efectele asteniei.

De

Un comentariu la „Astenia de primavara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *