ibuprofen

Automedicamentatia cu ibubrofen

Ti se intampla des sa ai dureri de cap sau dureri dentare si sa eviti un consult la medicul de familie, incat importanta pe care o aloci acestor dureri nu este de forta majora si crezi ca va trece daca vei lua o pastila de nurofen sau una de ibalgin. Ideal in tratarea infectiilor sau a inflamatiilor, ibuprofenul ramane singura pastila care se poate administra fara prescriptie medicala si care are efecte in mai putin de 10 minute de la inghitirea acesteia.

Cele mai multe dureri sunt de scurta durata si necesita un tratament mai usor decat alte dureri sau complicatii suferite in urma unor accidente sau operatii, incat organismul nostru are impresia ca un simplu medicamente care are in compozitie ibuprofen este indicat.

Desigur, ca nimeni nu dezminte aceasta afirmatie, incat, eu personal de care ori am suferit de dureri de cap, dureri dentare sau dureri menstruale, o pastiluta de genul ibalgin, reuprofen sau nurofen mi-au atenuat durerea si m-au facut sa nu mai simt crampele cauzate de aceasta durere. Comercializat sub 60 de denumiri, acest medicament este pus in vanzare in majoritatea tarilor europene, astfel incat medicul farmacist intotdeauna ne va recomanda cel putin un medicament care are in compozitia sa o cantitate de ibuprofen.

Desigur, ca luata in cantitate mai mare, in cazul in care se depasesc cele 3-4 comprimate pe zi, acest medicament poate provoca reactii adverse, de la somnolonta, pana la cresterea tensiunii arteriale. In cazul unei doze prea mari sau in cazul supradozajului, administrarea de ibuprofen conduce la risc cardiovascular sporit. Medicii ne recomanda sa nu apelam la aceste medicamente decat atunci cand durerea resimtita are un risc mare, atunci cand nu avem alta alternativa, astfel incat sa nu ne afectam capacitatea de munca si sa nu devenim dependenti de ea. Pe cat posibil este bine sa reducem numarul acesotra in cazul durerilor si sa mai apelam si la remedii naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *