Viata moderna, actuala vine cu partile sale mai putin placute iar una din ele este cea legata de asa numitele bolile secolului. In aceasta categorie poate cea mai cunoscuta si raspandita este depresia. Cu totii trecem la un moment dat printr-un astfel de moment, o traire asociata cu o tristete profunda, o stare sumbra care pare ca-ti acapareze viata si nu vrea sa te mai lase.

Specialistii definesc depresia ca o tulburare a dispozitiei care persista. Uneori a se apela la un terapeut, psiholog este o necesitate insa atunci cand lucrurile dau de banuit a fi o forma severa. In general caci nu este o regula fixa pentru toate cazurile, depresia severa se identifica atunci cand acea stare persista de peste 2 saptamani. Si simptomele variaza, punctul lor comun fiind legat de tristete profunda, de lipsa de energie si putere interioara de a judeca lucrurile mai limpede. Orice mic lucru devine o povara crunta a vietii si cei labili psihici vor fi cei dintai „cazuti”.

Cum rezolvam ceea ce va deveni cea mai grea boala chiar daca trupeste nu este atat de grav? Terapia uneori chiar intensiva va ajuta, pentru unii chiar un tratament medicamentos, anitdepresive care din start te vor ajuta sa iti revii din starea „neagra”. Pentru alte cazuri, pentru depresia in forma usoara si incipienta terapia este recomandata si nu numai, caci tot ce poate fi legat de relaxare te poate ajuta. In terapia naturista si alternativa diferite plante si trucuri iti pot fi de folos, de la uleiuri aromate de levantica de exemplu pana la infuzii si terapii de lunga durata cu ceaiuri relaxanate.

Cine sunt cei afectati? In general adultii de orice categorie de varsta insa intr-un mediu stresant si plin de probleme adolescentii pot fi o tinta usoara. Atentie sporita mai ales pentru perioadele de formare a tinerilor care tind sa dramatizeze si cu siguranta nici un parinte nu ii doreste sa se ajunga la un punct real al problemei. Si in corelatie cu ceea ce poate provoca depresia cam toti suntem predispusi, atat timp cat ne ingreunam viata sau lasam lucrurile sa ne acapareze prea mult. Totul are o solutie insa.

 

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *