De la mic la mare, de la patrupede la oameni toata lumea este afectata de canicula, de efectele caldurii pe timp de vara. Desi nu este prima data cand se intampla sa simtim la propriu ca ne sufocam cu intreaga lista de sfaturi ce vin din partea profesionistilor parca nu este suficient din ce facem. Insa pe langa faptul ca nu suntem suficient antrenati in ideea de a ne purta de grija pe timp de canicula sunt si unele lucruri care nu fac decat sa agravam situatia.

In primul rand marea gresala pe care toti o fac este legata de modul in care ne hidratam. Este adevarat ca se necesita o cantitate mai mare de lichide insa nu combinate cu gheata sau foarte reci. Ai putea crede ca este contrar firii si ca asta este ceea ce te racoreste. In schimb realitatea este alta. In momentul in care vei consuma alimente sau lichide foarte reci organimsul se va lupta la propriu sa revina la temperatura sa normala. Iluzia ca te vei racori este de moment cand in fapt organismul se chinuie sa revina la gradul sau normal de functionare si in acest proces va produce o stare de caldura mult mai mare.

Pe principiul „cui pe cui se scoate” vei combate aceasta stare tot cu caldura. In locul apei foarte reci care poate sa iti aduca si o raceala ulterior opteaza mai bine pentru lichidele la temperatura normala sau chiar calde. Asta va face ca organismul tau sa se simta hidratat si in acelasi timp sa il ajuti sa isi continue procesul sau normal de functionare. Prin transpiratia eliminata acesta se va racori fara alte artificii.

Ciudat si in egala masura eficient o astfel de metoda ar trebui sa fie pentru toata lumea o regual de aur in nevoia de a combate canicula.

 

 

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *