Se spune ca iubirea dureaza doar 3 ani. De ce un astfel de prognostic de vreme ce casatoria se bazeaza pe termene lungi- cel putin aceasta este dorinta de la bun inceput. Am putea crede ca dupa cei 3 ani de relatie intervine inevitabil despartirea? Unii pun totul pe seama norocului, al destinului sau pur si simplu a obisnuintei. Un nou studiu cu aceasta tematica releva cand sunt cuplurile casatorite la un punct maxim de fericire si opusul situatiei.

Lasand la o parte “durata de viata” a iubirii intr-un cuplu se pare ca familistii ating punctul de implinire maxima in anul 3 de casatorie. Totodata pe locul secund se afla primul an de casnicie. Surprinzator desigur. Din popor se spune ca primul an este cel mai greu si asta pentru ca de la mutatul impreuna si pana la a se acomoda cei doi unul cu celalalt intervin anumite neplaceri si discutii. De aceea primul an de casnicie este considerat usor mai dificil. Din punctul de vedere al specialistilor se pare totusi ca acesta este locul doi in topul fericirii.

Care este explicatia? Inca de la inceput cei doi se bucura de doua venituri, incep sa renoveze, sa se bucure de viata in doi si de planificare a viitorului. Insa in medie anul 3 inseamna deja o implinire din aceste puncte de vedere pentru a intregi familia cu un copil sau mai multi. Si de aici incepe regresul? Pe principiul ca fiecare perioada are farmecul sau situatia nu trebuie sa cunoasca un regres. Insa conform aceluiasi studiu se pare ca anul 5 al casniciei este cel mai dificil. Intervine oboseala si neconcordanta caci stresul in ceea ce priveste cresterea copiilor si nevoia de a intretine este mai mare. O desincronizare practic care poate foarte usor sa provoace o ruptura.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *