In zilele toride de vara ai mai multa nevoie de hidratare decat credeai. Asta pentru ca pe masura caldurii corpul va elimina o cantitate de apa si ajungi sa produci un dezechilibru cand vine vorba de nivelul apei din organism. Insa nu este singura ta grija sa bei mai multa apa. Poate ca surprinzator fata de ceea ce stii ai nevoie de apa mai calda si exact ceea ce crezi ca te racoreste este ceea ce nu ar trebui sa consumi.

Explicatia este una chiar foarte simpla si tine de modul in care, natural, corpul se racoreste. Asa se face ca prin transpiratie se ajunge la o mentinere a pielii la un nivel optim. Practic se racoreste singur prin acea umiditate. Vei spune ca tocmai pentru faptul ca apa rece te face sa te racoresti pe dinauntru te ajuta in egala masura sa eviti nevoia de a transpira si aduce racoarea de care sa te bucuri. Total fals!

Cand vei consuma bauturi sau chiar si alimente reci ajungi sa provoci organismului reactia de dezechilibru. Acesta se va chinui sa isi revina si sa isi recapete temperatura normala pe care tu o scazi instant si nu treptat. Este ca un mic soc am putea spune. In unele cazuri chiar se transpira si mai tare si totul este de moment, acea iluzie de racoarea.

Cu alte cuvinte ai nevoie de transpiratie pentru a te mentine la un nivel optim. Ai nevoie de lichide cat mai multe insa la temperatura camerei. Sau cel putin asta spun specialistii care afirma ca marea majoritate face mari greseli cand vine vorba de modul de hidratare.

Si desigur pe langa lichidele pe care le bei conteaza sa porti si haine adecvate care sa permita pielii sa respire si sa nu isi blocheze practic porii caci asta va duce la transpiratie si mai mare.

De

2 comentarii la „Canicula si cum te ingrijesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *