In cursul evenimentului CES- Consumer Electronics Show- compania Intel a prezentat o pereche de ochelari inteligenti, care sunt construiti intr-o casca si permit utilizatorului sa se uite in interiorul obiectelor. Astfel, ochelarii cu raze X dar si casca duo se alimenteaza de la un procesor Intel Core- Gen Core m7- dispozitivele fiind dezvoltate de catre compania ce se ocupa de domeniul realitatii virtuale, DAQRI. Aceasta nu e prima data cand o pereche de ochelari inteligenti ajung pe piata, iar spre deosebire de celelalte gadget-uri de acest fel, acest conceput este destinat numai muncitorilor industriali.

DAQRI Smart Helmet este un dispozitiv industrial, care are o interfata om-masina si care insereaza informatii reale, inclusiv diferite instructiuni, informatii de siguranta, date de cartografie si multe altele. Dispozitivul are ca scop cresterea gradului de siguranta pe santiere de munca, a productivitatii si a bunastarii lucratorilor, intr-o varietate de locuri industriale.

Astfel, utilizatorul ar putea avea capacitatea de a privi in interiorul obiectelor- fie ca este vorba de masini sau tevi- dispozitivul folosind, in timp real, o suprapunere de informatii, cum ar fi scheme electrice. „Intel isi propune sa transforme industria prin tehnologiile avansate”- sustine fondatorul si CEO al DAQRI, Brian Mullins.

„Intel alimenteaza unele din cele mai impresionante produse tech din lume si, in plus fata de ultimul sau procesor si a tehnologiei RealSense in DAQRI Smart Helmet, noi am introdus cea mai avansata interfata masina-om de pe piata”- mai adauga acesta.

Majordomul robot

In plus fata de aceasta casca, Intel a prezentat si un robot, lucrand la acest proiect impreuna cu Segway si Ninebot, cu scopul de a dezvolta o combinatie intre un robot si un transportator de tip Seagway. Numit Ninebot, acesta se deplseaza pe un Segway si prinde viteze de pana la 30 km/h. Atunci cand ajunge la destinatie, aparatul se transforma intr-un robot, care are un ecran in loc de cap, dar si brate. Robotul este in stare sa analizeze imprejurimile si obiectele din jurul sau, oamenii si vocile acestora, pentru a realiza o serie de sarcini pentru care a fost proiectat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *