perna
perna

Daca inca mai mergi pe ideea de „mostenire” de la parinti cand a detine perne timp indelungat si a le folosi cu drag inseamna ceea ce te defineste se pare ca iti faci singur rau. Si asta pentru ca pernele vechi sunt cele care iti afecteaza sanatatea.

Incepand cu acarienii care se depoziteaza in zone precum lenjeria patului si mai ales in tesaturile pernelor, a plapumelor sau a saltelelor si pana la simpla utilizare zi de zi pernele sunt un si ele un loc ce gazduiesc fara doar si poate diversi „chiriasi”.

Pentru ca dormi in fiecare seara pe ele gandeste-te la faptul ca pielea moarta si diverse celule de la suprafata pielii se vor „sterge” la contactul cu perna. Asta inseamna sa dormi pe un strat propriu de murdarie. Mai cu seama cand nu folosesti demachiere si curatare a tenului seara de seara inainte de culcare e ca si cand ai dormi pe prosopul cu care te stergi in fiecare zi. Sebumul tenului se adauga si el in aceasta lista si mai cu seama ca praful din incapere ce desi nu il vezi este si el cel care se adauga la lista de probleme.

Care sunt riscurile acestei situatii? Problemele cu tenul sunt primele semne desi multi nu tin seama de acest caz si coreleaza totul cu alte si alte situatii. Mai sunt si alergiile ce se pot dezvolta si in acest sens se pare ca 20% din oameni au alergii ce incearca cel putin sa le tina sub control. Dar, din nou, se ignora unul din factorii importanti si anume pernele ce nu se schimba prea des.

Ce poti sa faci este sa le schimbi la propriu sau cel putin sa le speli o data la 6 luni. Asta ar putea fi masura care sa iti tina la distanta problemele de ten si nu numai.

 

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *