Matematica este considerat un subiect care s-a dovedit in cele mai multe cazuri a fi o metoda eficienta prin care sa ne testam inteligenta. Exista multe ghicitori matematice pe care poti sa le folosesti pentru a testa inteligenta persoanelor din jur, iar in continuare iti voi prezenta cateva dintre acestea.

Aritmetica este atunci cand numerele zboara precum porumbeii din si in capul tau. – Carl Sandburg

  • Cum poti sa aduni opt de 8 pentru a obtine numarul 1000, folosind doar adunarea? Simplu: 888 + 88 + 8 + 8 + 8 = 1000.
  • Intr-o anumita tara, 1/2 din 5 = 3. Daca mentinem aceleasi proportii, cat ar trebui sa fie 1/3 din 10? Raspunsul este 4. 1/2 din 5 = 2,5 care rotunjit este 3. In mod similar, 1/3 din 10 este 3,99 care rotunjit este 4.
  • Mirel poate pune 8 cutii mari sau 10 cutii mici intr-o lada, pentru a le transporta. Intr-o incarcatura, el are un total de 96 de cutii. Daca sunt mai multe cutii mari decat mici, de cate lazi avea nevoie? Raspunsul este 11. 7 lazi de cutii mari + 4 lazi de cutii mici = 56 + 40 = 96 de cutii.
  • Anton, Dorina si cainele lor au inceput sa mearga pe drum in aceeasi directie. Cu totii incep in acelasi timp si din acelasi punct. Anton merge cu o viteza de 12 km/h, in timp ce Dorina merge cu 10 km/h. Cainele lor alearga inainte si inapoi cu o viteza de 15 km/h. Ce distanta parcurge cainele intr-o ora? Raspunsul este 15 km, deoarece viteza de deplasare a cainelui este de 15 km/h.
  • Daca o gaina si jumatate depune un ou si jumatate intr-o zi si jumate, cate oua depune o gaina intr-o zi? Daca dorim sa scoatem rata zilnica pe fiecare gaina: numarul de gaini x numarul de zile x rata zilnica de depunere = numarul de oua. 3/2 x 3/2 x rata zilnica de depunere = 3/2. Daca rezolvam ecuatia, obtinem raspunsul final ca fiind 2/3. Asadar, o gaina depune doua treimi dintr-un ou, in fiecare zi.

Sper ca aceste probleme te vor ajuta sa ii pui pe ganduri pe prietenii tai si sa iti faci o idee in legatura cu inteligenta acestora.

 

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *