Ca intr-o poveste parca ce se repeta romanii nu se „despart” de parinti atat de usor. In unele cazuri pentru perioade scurte, insa revin in sanul familiei, alte ori nici cand isi formeaza o familie nu sunt dispusi sa isi faca viata pe cont propriu. Desigur, asta tine de posibilitatea de a trai  pe cont propriu, de a construi, cumpara sau inchiria o casa. Si cum veniturile nu sunt cele mai laudabile romanii se complac in aceste cazuri, ramanand cu parintii uneori chiar toata viata. Intr-un top european se pare ca suntem pe locul 7. Si surprinzator si altii fac la fel.

Varsta pentru care sunt vizati in acest top este de 25 si maxim 35 de ani, oarecum varsta propice pentru ca tinerii sa isi ia viata in piept, sa isi faca propriul drum, atunci cand parca si resursele sunt  mai bune, cand in puterea varstei de a munci isi pot faceun depozit pentru un plan maret, acela de a locui singuri. In Spania spre exemplu se pare ca 37% din tineri inca locuiesc cu parintii, in timp ce in Portugalia procentul este de peste 40. Aproape se situeaza si Romania, cu 44%, iar cand vine vorba de Slovacia 56% din tineriau onoarea de locui cu cei care le-au dat viata.

Italienii sunt si ei cu un procent destul de ridicat, de 46%, in timp ce in Statele Unite inregistreaza doar 13,9%. Insala toate aceste cifre se adauga si situatia financiara. Se stie spre exemplu cat este de greu in Spania sa se gaseasca un loc de munca. Criza influenteaza astfel de rapoarte caci clar este ca uneori nu se doreste aceasta poveste insa este mai convenabil. In plus cel putin cand vine vorba de romani sa detii o proprietate este ghidul in viata. Nu se prea concepe ideea de a sta in chirie cand casa mamei este disponibila.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *