Unghiile fragile sunt predispuse ruperii, exfolierii si unei cresteri incetinite. Unghiile slabite si fragile constituie o afectiune in care unghiile fie se exfoliaza, fie se rup, fie nu mai cresc la fel de repede, afectiune denumita in termeni medicali onicoschizie. Conform statisticilor, 20% dintre oameni au unghiile slabite. S-a observat de asemenea ca femeile sufera de un risc mai mare de a suferi de aceasta afectiune decat barbatii. Ce cauzeaza aceasta fragilitate a unghiilor?

Culoarea, aspectul si textura unghiilor pot sa indice cu precizie bunastarea generala a unui individ, insa studiile arata ca chiar si persoanele sanatoase pot sa sufere de afectiuni ale unghiilor. Unele dintre cauzele onicoschiziei pot fi bolile precum anemia. Afectiuni ale pielii, precum este psoriasis-ul, infectiile, problemele circulatori, afectiuni ale ficatului, cat si probleme legate de glanda tiroida, pot sa cauzeze fragilitatea unghiilor.

Trebuie sa luam in calcul totusi si faptul ca unghiile pot sa devina fragila si din cauza folosirii prelungite a anumitor chimicale daunatoare, cat si a sapunului si a anumitor detergenti. Femeile, dupa folosirea prelungita a anumitor solutii de curatat pot sa manifeste asemenea afectiuni ale unghiilor. Iarasi, deshidratarea este unul dintre factorii cei mai importanti atunci cand vine vorba despre unghiile fragile si predispuse ruperii.

O dieta nesanatoasa este de asemenea un promotor al distrugerii unghiilor, mai ales la femei, care dispun de pierderi importante de vitamine si minerale, in timpul ciclului menstrual. Lipsa vitaminei C, a acidului folic, a fierului, a calciului, cat si a zincului pot sa aiba un rol important in detrimentul sanatatii unghiilor tale.

Poate cel mai important factor atunci cand vine vorba de femei si de afectiunile unghiilor, este imbatranirea si menopauza. In timpul menopauzei, in organismul femeii exista fluctuatii majore ale nivelelor de hormoni, reducandu-se astfel nivelul de estrogen, promotorul bunastarii in ceea ce priveste organismul feminin.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *