fotografiefotografie

O fotografie reusita este diferit interpretata de fiecare in parte. Nu degeaba se spune ca este o arta si nu degeaba partea estetica si de gust este diferita de la caz la caz. In orice caz, avem impresia ca a realiza o fotografie cu ajutorul camerei integrate la telefon este un lucru simplu. Insa mici aspecte fac o mare diferenta.

Pentru a te bucura de efecte deosebite, de o fotografie reusita trebuie sa tii cont de anumite aspecte. Cateva dintre acestea se refera la:

  1. Pozitie. Desi ai impresia ca trebuie sa stai drept ca la militarie specialistii spun ca pozitia corecta in fata obiectivului este intr-o parte la o treime din imagine. Asta poti sa distingi si sa clarifici cand vei folosi cadrul de tip grid ce iti imparte practic ecranul in parti egale.
  2. Contrastul trebuie sa fie si el parte din aceasta ecuatie. In acest sens tine minte ca ceea ce este in jurul tau ar putea parea prea luminos si chipul tau prea intunecat. Exista si functii care sa iti permita sa echilibrezi totul, functii cu ajutorul carora poti realiza mai multe fotografii ce combina contraste.
  3. Zoom-ul nu este tocmai indicat. Acestea scade din claritate si face ca mici defecte poate sa iasa in evidenta. Mai degraba alege sa te apropii de acel obiect decat sa folosesti zoom.
  4. Tot in lista de functii se numara si cele care fac fotografii pe banda rulanta. Acestea ajung sa fie atat de scurte perioade unele de altele incat acele cateva secunde pe care parca nici nu le simti fac diferenta in modul in care te surprinde camera. Incearca si delecteaza-te.
  5. Si daca tot vorbim de atentie la detalii se merita sa spunem de asemenea ca primul pas cand faci fotografii ar trebui sa fie legat de stergerea lentilei, a camerei in sine de la telefon. Praful depus si pur si simplu murdaria din locurile in care iti vei lasa telefonul sunt aspecte ce afecteaza claritatea.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *