IQ

Ce iti poate mari IQ-ul

Ne nastem cu o gena ce ar putea sa fie sansa de a fi superior. Fiecare in parte are inteligenta sa insa cert este ca trebuie si ceva efort pentru a atinge un prag superior din acest punct de vedere. Modalitati de a spori IQ-ul exista doar ca multi merg pe ideea ca au doar ceea ce mama natura a lasat.

Sa iti imbunatatesti capacitatea de a gandi si de a memora, sa devii sa spunem mai destept inseamna sa iei in calcul si:

  1. Educatia. Nu degeaba se spune ca acei 7 ani de-acasa sunt importanti. De fapt conteaza modul in care de mic copil te integrezi in anumite grupuri de la scoala la forme de educatie extra scolara. Asta pentru ca iti stimulezi fara doar si poate nu numai inteligenta insa si modul de interactiune cu cei din jur, modul in care privesti si judeci valorile vietii. Cu cat mai repede cu atat mai bine si cu cat mai multe activitati bifate cu atat  mai multe sanse de a creste IQ-ul. Studiile arata ca aceasta parte conteaza intre 4 si 7 puncte castigate pentru IQ-ul unei persoane.
  2. Cititul este o parte extrem de importanta. Mai ales daca un copil este invatat de mic sa i se citeasca povesti si sa i se insulfe dorinta de a citi si de a cunoaste mai multe pe masura ce creste isi va dori mai mult sa gaseasca in acest domeniu un lucru interesant. Conteaza pentru ca va creste cu 6 puncte in masurarea IQ-ului. Ce se intampla concret? Cititul dezvolta si creativitatea si modul de exprimare, aspecte care de asemenea vor cantari destul de greu in IQ-ul unei persoane.
  3. Nu in cele din urma se pare ca si dieta pe termen lung are un cuvant de spus. Daca se tine cont de consumul de acizi grasi, de Omega 3 sunt cu peste 3 puncte sanse ca IQ-ul sa fie marit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *