PutinPutin

Vladimir Putin detine puteri aproape absolute in Rusia de 14 ani, fie din postura de presedinte, fie din cea de premier. Acesta este considerat cel mai puternic om al Terrei, in ultima perioada fiind una dintre cele mai prezente personalitati in mass-media de pe pamant.

Presedintele rus este apreciat pentru stabilitate si reducerea drastica a coruptiei, fiind acuzat de o parte a opozitiei de a fi initiatorul metodelor de intimidare si aducere la tacere a adversarilor politici. Este apreciat de majoritatea conationalilor sa. Potrivit unor surse neconfirmate, Putin ar detine 40 de miliarde de dolari in active sau chiar 70 de miliarde dolari, depasindu-l astfel pe Carlos Slim – care era considerat, in anul 2012, ca fiind cel mai bogat om din lume – cu un miliard de dolari.

Datorita limitei prevazute de Constitutie, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidential consecutiv in 2008, iar dupa victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev in alegerile prezidentiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei, iar in prezent ocupa pentru a treia oara functia de presedinte al Federatiei Ruse.

Putin vorbeste fluent germana, insa nu este prea sigur pe engleza sa. Acesta a fost botezat in secret, intr-o biserica crestin-ortodoxa. Desi de curand au aparut diverse barfe cu privire la starea de sanatate a presedintelui rus, Putin se mentine in forma datorita faptului ca nu consuma alcool si nu fumeaza.

Putin are doua fiice,vietile acestora fiind un secret absolut. Ele au mers la liceu sub nume false, iar profesiile lor si statele in care locuiesc nu sunt cunoscute. Presedintele si-a anuntat divortul de sotia sa, in 2013, in timpul pauzei unui spectacol de balet.

Putin a intrat in KGB imediat ce a terminat facultatea si si-a petrecut anii `80 in ajutorul serviciului secret sovietic. Vladimir Putin se culca tarziu si isi serveste prima masa a zilei abia la orele dupa-amiezii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *