Conceptul de fast food a aparut pe fondul dezvoltarii in ritm galopant a societatii si a tuturor domeniilor de activitate. Oamenii si-au dat seama ca nu mai au timp de mancare gatita si de pachete cu mancare facuta astfel ca a aparut ideea de a servi rapid ceva gustos. Insa in egala masura gandind la profit desigur ca se doreste ca mancarea sa reziste mai mult timp de unde si combinatiile de e-uri pe care le contin. 

Fast food-urile s-au tot dezvoltat si deja dezbaterile despre acest subiect sunt vechi. Insa in actualitatea apar detalii pe care nu le stim si care demonstreaza inca o data ca mancarea de tip fast food merge exact pe principiul ” nu e ceea ce pare”. Iata o lista de aspecte surprinzatoare:

  • Un milkshake este la fel de plin de calorii ca si un burger. Dar mai mult decat atat aceasta bautura contine se pare peste 50 de substante. Asta spune deja tot.
  • Carnea nu este una prajita pe grill asa cum se crede. Si daca te intrebi de unde vin acele dungi afla ca acestea sunt facute in mod special de producator pentru a induce ideea ca este o bucata de carne sanatoasa, facuta pe gratar si nu prajita in ulei.
  • In randul tipurilor de gustari pentru copii de la aceleasi restaurante de tip fast food siropul de porumb este adesea adaugat. Acest indulcitor ieftin te face sa iti doresti tot mai mult. O alta strategie?
  • Daca crezi ca un mic dejun copios inseamna sa te opresti la un restaurant fast food sa mananci o omleta te inseli. Nici macar nu este facuta din ou ci din praf de ou.

In conditiile in care in prezent suma cheltuita pe mancarea fast food se ridica la 200 de miliarde de dolari este de la sine inteles ca trebuie sa existe un semnal de alarma care sa avertizeze ca dam banii in vant practic.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *