Dincolo de o lista de bune maniere pe care o intalnesti la orice pas in viata ta la locul de munca este foarte usor sa cazi in patima unor aspecte care nu te avantajeaza deloc. Mai ales la inceput de drum, cand esti nou intr-o echipa trebuie sa stii ca a te face placut conteaza mai mult decat crezi.

Multi fac aceeasi greseala de a se interioriza pentru ca mai apoi sa selecteze oamenii cu care sa se imprieteneasca insa acest lucru atrage dupa sine si repercusiuni. Se prea poate ca ulterior cei din jur sa nu te placa de fapt. Asa ca incearca sa eviti:

  1. Refuzul la modul sa incerci si altceva. Oricand este bine sa accepti o noua provocare pentru a invata ceva nou si pentru a demonstra ca poti sa faci mai mult decat atat.
  2. Sa nu socializezi. Chiar daca in timpul tau liber acei oameni nu iti sunt pe plac si nu ar fi in mod normal prietenii tai trebuie sa iti faci o reputatie. Asa ca socializeaza insa in primul rand pentru tine, pentru modul in care te simti la buna si placerea cu care lucrezi cand ai companioni pe aceeasi lungime de unda.
  3. Barfa. Se leaga de punctul de mai sus insa gandeste si pe cealalta parte, ca exact la fel vei pati si tu cand nu vei mai fi in preajma respectivei persoane.
  4. Totul ti se pare un afront personal. De fapt unele aspecte privesc o intreaga echipa asa ca oricat de dedicat ti se pare ca esti si doresti sa fii ai totusi nevoie de o detasare din acest punct de vedere.
  5. Egoismul. Este adevarat ca lucrezi pentru tine insa daca ti se propune sa faci ceva in echipa un refuz nu iti prinde bine nici tie personal nici pe viitor ca si imagine, aratand ca te mulezi in orice domeniu,

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *