Sa trimiti un email este in zilele noastre unul din cele mai banale lucruri posibile. Nu mai este un secret cum sa faci asta si rapiditatea cu care se rezolva lucrurile. Insa pe cat de banal il caregorizam pe atat de multe batai de cap ne aduce- asta cand chiar te preocupa ceea ce faci si modul in care iti formezi o imagine.Mai ales pentru cazurile in care se pune accent pe stilul formal ai nevoie de cateva indicatii pentru a face totul corect.

Din lista de greseli pe care le facem cand trimitem un email iata cateva aspecte de care sa tii cont:

  • Incepe cu un salut, de orice fel. Este nepoliticos sa uiti de asta caci si cand te intalnesti cu cineva face to face primul lucru este sa va salutati.
  • Gandeste in asa fel incat totul sa fie structurat pe paragrafe. Pana la urma trebuie sa fie si usor de citit si inteligibil. Iti usurezi si munca ulterioara cand te faci inteles. Nu este de ignorat nici faptul ca fiind prea lungi destinatarul va avea tendinta de a lasa pe mai tarziu acel email si in cele din urma va si uita de el.
  • Nu folosi caps lock in text. Respecta doar inceperea propozitiei cu litera mare. Altfel, vie da impresia ca te impui, ca certi pe cineva. Si in plus nu este estetic.
  • Nu uita de partea de subiect.
  • Atentie la ora trimiterii.
  • Nu te astepta la un raspuns imediat. Este adevarat ca multi au o forma de alerta pentru orice email trimis insa daca iti doresti o discutie imediata cu raspuns prompt atunci apeleaza la telefon.

La fel ca in orice alta forma de comunicare nu trimite un emal la nervi caci astfel cu siguranta ca vei ignora mai toti pasii necesari pentru un email corect si politicos.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *