om inteleptom intelept

Daca este adevarat ca oamenii batrani sunt cei intelepti atunci ar trebui sa asteptam o viata de om pentru a deveni cei de un stil de apreciat. Insa o lectie de viata ce vine de la unul, de la altul te pot ajuta sa te dezvolti din toate punctele de vedere. Iata ce poti invata de la oamenii intelepti:

  1. O situatie de criza de fapt este ceea ce te stimuleaza sa inveti, sa te dezvolti, sa iei totul ca pe o lectie de viata.
  2. Nu astepta sa treaca timpul pentru a avea experienta de viata; asa ca accepta orice provocare, tine cont ca ceea ce refuzi ar putea fi  un orizotn limitat cand efectiv iti refuzi sansa de a invata ceva care sa te dezvolte intelectual si nu numai.
  3. Toleranta e musai. Oamenii intelepti stiu ca nu pot controla lumea  insa pot controla modul in care reactioneaza fata de ea si modul in care se simt ei fata de cei din jur. Asa ca a tolera cate putin din fiecare, din aspectele negative ale omenirii inseamna de asemenea sa iti castigi parte din superioritate.
  4. Prietenia. Singuratatea nu ajuta cu nimic astfel ca ai nevoie de oameni in jurul tau alaturi de care sa infloresti, sa te dezvolti sau pur si simplu alaturi de care sa te simti bine. In orice caz izolarea nu are cum sa aduca ceva bun pentru ca afecteaza atat de mult ca si cand ar fi vorba de o boala fizica.
  5. Meditatia. Ideea de baza este sa te concentrezi pe tine, pe ceea ce traiesti si pe modul in care poti sa te simti bine si sa te relaxezi. Asadar, invata ca ceea ce ti se intampla nu ai cum sa schimbi si sa te impotrivesti cu negativism inseamna sa iti faic mai mult rau.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *