Cel mai bun citat care apare la intersectia dintre filme si literatura este „eroul negativ este eroul proprii sale povesti”. Aceasta maxima ii este atribuita lui Tom Hiddelston, care il joaca pe Loki in „the Avengers”, dar cu siguranta a fost in jurul nostru cu mult timp inainte. Anti-eroii sunt nuanta acestui sentiment. Sunt condusi de propriul lor cod moral, rationament propriu si o calatorie personala. Si pana la urma, ei sunt obligati sa participe la salvarea situatiei pentru altcineva. De multe ori isi invata lectia, care pana la urma ii face mai „buni”.
Care sunt cei mai iubiti ani-eroi?
Hannibal Lecter, „The Silence of the Lambs” (1991)
Inainte sa credem ca Dracula este personajul negativ suprem, trebuie sa il analizam pe Hannibal. Canibalul genial care ucide in serie este unul din cele mai celebre personaje negative din lumea televizata. Hannibal este un sociopat, criminal in serie si un canibal. Portretul lui Hannibal a fost inspirat de un asasin, medic de profesie, pe care autorul povestii l-a cunoscut intr-o inchisoare din Mexic, in anii 1960.
Rainbow Randolph, „Death to Smoochy” (2002)
Rainbow Randolph, unul din cele mai bune roluri jucate de Robin Williams, este un alt personaj negativ deghizat in erou, asa ca obtine automat statutul de anti-erou. Personajul este o miscare indrazneata, dar care a facut ca filmul sa inregistreze un esec in box office. Death to Smoochy si Rainbow Randolph sunt inaintea timpului lor.
Ronnie Barnhardt, „Observe and Report” (2009)
Ce inseamna ca agentii de paza invoca un statut de erou? O mare parte a acestui lucru deriva din originile tragice: nimeni nu ii respecta, si chiar nici ei insisi nu se respecta asa cum ar trebui. Ronnie Barnhardt este seful agentilor de securitate de la Forest Ridge Mall si se ocupa de neutralizarea spargatorilor de magazine. Eroismul lui are la baza ideea ca scopul scuza mijloacele, acesta fiind codul suprem dupa care anti-eroii traiesc.