totem

In anul 2012, un barbat britanic a fost arestat dupa ce, asupra lui, a fost gasit ceea ce a fost probabil una din cele mai ciudate descoperiri pe care cineva cu uniforma ar putea sa le gaseasca. Barbatul arestat avea in posesia sa sase fetusi umani, pe care i-a cumparat din Thailanda. Acesta ducea fetusii spre Taiwan cu scopul de a-i vinde cu un pret mult mai ridicat decat cel cu care i-a cumparat. Cererea- dar si pretul extrem de ridicat- al fetusilor este extrem de ridicata indeosebi datorita credintei in kuman thong. Insemnand „copilul de aur” se spune ca fetusii sunt „vase” care se cred ca ar contine spiritele copiilor, care protejeaza casa de rele.

Unul din cele mai vechi scrieri care detaliaza procedura de obtinere a unui astfel de totem implica ritualuri care trebuie realizate intr-un cimitir in clipele dinaintea zorilor si se incheie prin acoperirea fetusului in foita de aur.

Ciudat, aceasta traditie si-a inceput activitatea in urma unei lucrari de fictiune. Povestea din secolul XIX il descrie pe Khun Phaen-un barbat- care se casatoreste cu fiica unui vrajitor. Khun Phaen se cearta cu socrul sau, si descopera ca sotia sa gravida ii ia partea tatalui sau, si planuiau sa il otraveasca pe sot. Plin de ura, acesta ii taie pantecele nevestei sale, ii da foc, pe care l-a aprins intr-un templu, si descopera ca poate vorbi cu spiritul copilului.

In prezent, cei mai multi kuman thong sunt copii de lemn, dar cu toate acestea, toti au o parte intunecata. Deoarece kuman thong se bazeaza pe violenta din cauza puterii pe care o are, kuman thong sunt sculptati in lemn, si se afla intr-un templu budist. Mai putin frecvent, dar nu imposibil, astfel de totemuri sunt realizate din fetusi adevarati. In anul 2010, o manastire budista se afla in posesia a 348 de fetusi proveniti de la clinicile de avorturi. In timp ce unii se roaga pentru sufletele celor morti, altii isi doresc sa stie daca reusesc sa faca rost de un kuman thong- ars, lacuit si acoperit in foita de aur.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *