Calculatoare_shCalculatoare_sh

Cand vine vorba de a selecta un calculator pentru copilul tau este indicat sa iei in considerare unele din cele mai practice si utile sfaturi, pe care sa le urmaresti intocmai, incat daca te-ai decis sa ii cumperi copilului un calculator este bine sa stii ca varsta este un element important in alegerea dispozitivului.

Varsta-caracteristica principala in alegerea calculatorului

Stim ca sunt unele calculatoare au mentiuni speciale pentru copii, si se adreseaza utilizatorilor cu varste intre 1-3 ani, 3-5 ani sau 5-7 ani si peste, iar daca esti de acord ca un calculator ieftin are caracteristici esentiale pentru acesta, nu trebuie sa iti faci griji ca cel mic nu va sti sa il utilizeze.

Pentru cei cu varsta cuprinsa intre 1-7 ani este ideal sa cumperi un calculator la mana a doua, pentru ca cele mai bune calculatoare second hand pot introduce unele din cele mai atractive jocuri, nu necesita o memorie prea mare, incat cele mai multe aplicatii vor fi jocurile de puzzle, povestile, precum si unele jocuri de logica.

De asemenea, acestia se pot bucura si de diverse tipuri de jocuri prietenoase care se pot realiza in echipe de minim doi. Multe modele de laptopuri sunt special create pentru acesta categorie, si vin in forme si culori variate, incat sa atraga privirea celor mici, dar trebuie sa luam in considerare ca cei mici vad acest dispozitiv ca pe un joc, incat ajungem sa punem la indoiala functionalitatea si durata de viata a acestuia.

Laptop sau desktop pentru cei de 8+ ani

Pentru cei mai mari, de peste 8 ani este ideal sa selectam un calculator sau un laptop in functie de necesitatile acestuia, incat prima intrebare care ne vine in minte este: cel mic are nevoie de un laptop sau de un desktop? Cel mai mare avantaj al unui desktop este pretul, in comparatie cu un laptop.

Pentru ca atat un laptop cat si un desktop au aceleasi configuratii interne este bine sa mixam pe pret, pentru ca tehnologia este in schimbare si mereu vor aparea alte modele. Contrar unui desktop, cel mai mare avantaj al unui laptop este portabilitatea.Daca optezi pentru un laptop pentru copil, atunci ia in considerare memoria, grafica acestuia, calitatea, sistemul de operare, performanta, placa audio si video.

Fie ca optezi pentru un desktop sau pentru un laptop, ia in considerare pretul, pentru ca poti gasi preturi accesibile si la echipamentele second hand. Bucuria celui mic va fi la fel, indiferent de optiunea aleasa de tine ca parinte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *