Marilyn MonroeMarilyn Monroe

Filmele ne ofera momente memorabile in toate formele, culorile si sunetele, fie ca vorbim despre capul de cal din „Nasul”, despartirea dintre Rhett si Scarlett din „Pe aripile vantului” sau cantecele din „Evita”, acestea sunt momente care au intrat in istoria culturii pop, fiind recunoscute chiar si celor care nu au vazut filmele. Dintre toate momentele memorabile, adesea ies in evidenta costumele actorilor – si ce obiect vestimentar poate fi mai faimos decat o rochie? In acest articol, doresc sa va prezint cateva dintre cele mai faimoase rochii din istoria filmului.

De departe, cea mai faimoasa trebuie sa fie rochia alba, suflata de curentul din gaura de aerisire a metroului, purtata de Marilyn Monroe in „Cumpana de sapte ani” („The Seven Year Itch”), film realizat in 1955. Costumierul de la 20th Century Fox, William Travilla, a imbracat-o pe Monroe in opt filme in total, insa in niciunul atat de memorabil ca aici.

Rivala pentru cea mai faimoasa rochie purtata in film este mica rochie neagra a lui Audrey Hepburn in „Mic dejun la Tiffany” („Breakfast at Tiffany’s”) in 1961. Hepburn si designer-ul Hubert de Givenchy au reprezentat perechea potrivita in moda, cei doi colaborand in nenumarate ocazii, de-a lungul carierei ilustre a actritei castigatoare a premiului Oscar.

Pentru generatia ’90, cea mai celebra rochie trebuie sa fie cea purtata de Kate Winslet in „Titanic” (1997). Costumiera Deborah L. Scott a creat o rochie care sa depaseasca limitele claselor sociale, aceasta castigand un Oscar pentru toate costumele realizate pentru aceasta productie. Spre sfarsitul filmului, toate creatiile isi pierd splendoarea, pe masura ce Titanicul isi incepuse scufundarea.

„Pe aripile vantului” („Gone With the Wind”), capodopera din 1939 prezinta o multime de rochii celebre, precum rochia alb cu verde pe care Scarlett o poarta la petrecerea de la plantatia Wilkes sau halatul rosu sub forma de rochie pe care il poarta in timpul faimoasei confruntari cu sotul ei, insa pentru aceasta lista am ales rochia verde facuta din draperii, pentru a nu-i arata lui Rhett starea precara in care se afla, aceasta reprezentand cel mai bine dorinta de supravietuire a lui Scarlett si refuzul de a se lasa invinsa.

De admin

Un comentariu la „Cele mai faimoase rochii din istoria filmului”
  1. deci e super roitcha just love it , si mie mi-a venit roitcha pe care am castigat-o tot la fel intr-un saculet,numai ca eu trebuie sa o modific, fara sa imi dau seama am cerut marimea L,si imi este larga rau la piept,dar noroc ca am o croitoreasa buna ce ma iubeste si are grija de mine. si eu voi posta pe facebook cateva pozici cu roitcha. iti sta super in aceasta roitcha felicitari :*:*:*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *