morbid

Foarte multi oameni devin din ce in ce mai fascinati de moarte, si chiar si acei care sustin ca nu sunt interesati de acest subiect devin atrasi de locurile care au o istorie intunecata sau o energie negativa. Nu intotdeauna infricosatoare, aceste locuri pot fi destul de convingatoare si miscatoare, multe dintre acestea fiind descrise ca fiind locuri cheie in istorie.

Cimitirul Titanic- Halifax, Canada

In momentul in care Titanicul a lovit iceberg-ul si s-a scufundat la data de 5 aprilie 1912, echipele de salvare din Halifax, Nova Scotia au fost trimise pentru a ajuta la recuperarea victimelor. Multi din oamenii care au murit- in cea mai mare parte membri ai echipajului si calatori ai clasei a treia- isi odihnesc sufletul aici ca urmare a naufragiului. Fair Lawn Cemetery reprezinta unul din locurile de veci unde se odihnesc 121 de victime. Cea mai faimoasa victima a Titanicului ramane Copilul Necunoscut, un baietel a carui identitate a ramas necunoscuta vreme de 90 de ani. In anul 2007, testele ADN au demonstrat ca acesta a fost un copil de 19 uni, un pasager al clasei a treia din Anglia, a carui familie a pierit in urma scufundarii.

Kehlsteinhaus- Berchtesgaten Germania

Kehlsteinhaus a fost construit pe un varf de munte, fiind un cadou pentru cea de-a 50-a aniversare a lui Hitler. Acesta a fost conceput ca un refugiu si un loc de distractie pentru demnitari. Constructia a fost incredibil de opulenta si a costat incredibil de mult- suma echivalenta cu valoarea a 150 milioane de euro de astazi. Se crede ca Hitler a vizitat acest loc numai de 14 ori, preferand resedinta din apropiere de Berghof. In luna mai a anului 1945, la mai putin de o luna de la moartea lui Hitler, trupele aliate au vizitat „cuibul lui Hitler”. Soldatii s-au servit din continutul cramei si au facut in bucati semineul din marmura- un cadou de la Mussolini.

Pompeii- Napoli, Italia

Cu o intindere de 400 de kilometri patrati, adica aproape 60 de terenuri de fotbal, Pompeiul antic a stat ingropat 6 metri sub lava si cenusa pana in 1599, cand a fost descoperit, intamplator. Sapaturile propriu-zise au inceput, insa, abia in 1748 si nu sunt incheiate nici astazi. Astfel, o treime din oras este inca acoperit.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *