Scarile probabil ca reprezinta cele mai comune si mai minunate piese arhitecturale si pe care le folosim de foarte multe ori. Cu toate acestea, uitam cat de minunate sunt scarile: sunt antice si servesc umanitatii cu aproximativ 6000 de ani i. Hr, ajutandu-ne sa ne depasim inaltimea. Iata care sunt cele mai frumoase scari din lume, care pot fi incluse usor ca monumente arhitecturale superbe.

Scari celebre

Canyon Staircase se gaseste in Ecuador, in apropiere de cascada cunoscuta sub numele de Pailon del Diablo, pe raul Pastaza. Este o cascada cu dimensiuni impresionante, fiind una din principalele destinatii turistice din Ecuador. Insusi scara este cea mai mare atractie dintre toate locurile de aici. Se valureste de-a lungul stancilor naturale si se sincronizeaza cu cascada, iar acest lucru face ca aceste trepte sa fie unice in lume.

Scarile Potemkin sunt localizate in Odessa, Ucraina, si este simbolul acestui oras, avand ca scop sa faca legatura dintre intrarea orasului si mare. Cunoscute initial ca scarile Boulevard, aceste trepte gigant au peste 200 de scari, insa 8 au fost pierdute din cauza extinderii portului. Battleship Potemkin unul din cele mai cunoscute filme include o scena- The Odessa Steps, care ruleaza pe aceste scari.

Bueren Mountain se gasesc in Liege, Belgia, insa nu descriu calea catre un munte adevarat. Este o scara care include 374 trepte si conduce catre citadela distrusa a orasului. A fost construita in anul 1881 pentru a ajuta soldatii sa ajunga mai repede din varful dealului catre centrul orasului. Din partea de sus a acestor scari se poate vedea peisajul minunat la orasului dar si raul Meus.

Scarile Schlossberg reprezinta principala atractie din Graz, Austria, vizibila din orice punct al orasului. Insa, pentru a avea o vedere asupra orasului, turistii trebuie sa strabata scarile Schlossberg care contin 260 de scari, care taie in doua jumatati dealul Schlossberg pana in varful acestuia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *