genocid

Genocidul este definit ca fiind un act sistematic de a ucide o intreaga sau o buna parte a unei rase sau a unui grup masiv de oameni. Exista numeroase personalitati ale istoriei care au comis astfel de acte in trecut si care au incercat sa anihilieze in totalitate o rasa intreaga. Istoria dezvaluie care sunt monstrii rasei umane si numarul victimelor care au picat in drumul lor.

Care sunt cele mai puternice acte de genocid din istoria lumii?

Cel mai cunoscut este cel creat de Adolf Hitler. Acesta a fost cancelarul Germaniai din 1933 pana in 1945. Hitler era centrul celui de-al doilea Razboi Mondial din Europa. Nazistii germani si Holocaustul au omorat mai mult de 12.000.000 de oameni inclusiv evrei care au murit in lagarele de concentrare, si mai mult de 3.000.000 de prizonieri rusi. Hitler a incercat sa stabileasca o noua ordine nazista in Europa.

Joseph Stalin cunoscut si ca Losif Vissarionovich Stalin a condus Uniunea Sovietica intre anii 1922 si 1952. Stalin a invins ofera Ucrainei de a-si obtine independenta prin executarea a sute sau mii de scolari, lideri politici si cetateni normali care au fost acuzati in mod fals de a complota impotriva domniei sale. Alti prizonieri au fost trimisi in diferite inchisori ale Rusiei unde au fost pusi la munca pana si-au dat ultima rasuflare. Stalin este responsabil pentru moartea a mai mult de 7.000.000 ucrainieni, care au murit prin infometare, inchisoare sau executie.

Mao Zedong este responsabil pentru cel mai mare genocid al lumii, daca se calculeaza numarul de vieti umane pierdute, tripland lista lui Hitler. Recordul genocidului sau a inregistrat peste 49.000.000 de oameni morti. Acesta a dorit sa prinda din urma industria tarilor dezvoltate, intr-un timp foarte scurt.

Principalul import al Chinei a fost otelul pentru a stimula industria, care a avut ca si consecinta golirea cuferelor pentru productia de alimente care a condus la foamete. Toti cei care s-au opus regimului sau au fost condamnati la moarte. Se pare ca unele cercetari care sunt in curs de desfasurare arata noi dovezi care sugereaza ca mortile istovitoare totalizeaza un numar total de 78 milioane de vieti omenesti pierdute.

De admin

Un comentariu la „Cele mai urate acte de genocid din istorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *