Daca cel mai scump ceas din lume reprezinta clar o dorinta pentru fiecare in parte cand vine vorba de ceasul Henry Graves ti-ai dori sa te gandesti de doua ori. Acest ceas de buzunar este cel mai scump din lume si pe motive reale, foarte complicat de altfel. A fost creat la cererea unui bancher a carui nume astazi il poarta ceasul in sine. Dateaza din 1925 daca e sa ne luam dupa proiectul dorit insa concret a devenit un ceas util abia in 1933. 

Povestea lui Henry Graves

Bancherul al acea vreme facuse cea mai complicata cerere de ceas. A fost nevoie de 3 ani doar pentru a se studia modalitatea prin care i se pot indeplini cerintele si alti 5 pentru a realiza ceasul. Insa si rezultatul a fost pe masura in cele din urma. Nu degeaba a fost numit Graal-ul ceasurilor.

Elvetian, realizat cu precizia ce ii caracterizeaza pe elvetieni ceasul cu pricina este supercomplicat. Acesta indeplineste 24 de functii si daca te gandesti ce ar putea sa il faca atat de complex si deosebit un singur exemplu ar putea fi constatarea de care ai nevoie: indica fazele lunii sau chiar si orarul in functie de rasarit si apus.

Vandut in 1999 cu suma de 11 milioane de dolari la acea vreme licitatia in cauza a adus si titlul de cel mai scump ceas din lumea. Insa se pare ca se doreste din nou vandut, tot in cadrul unei licitatii. De data aceasta suma estimata este de 12 milioane de euro. Pentru ca a fost realizat sub marca Patek Philippe se implinesc 175 de ani de cand exista aceasta firma producatoare de ceasuri, cu lucru manual a ceasurilor. 

In cadrul licitatiei ce va avea loc anul acesta  pe 14 noiembrie la Geneva ceasul supercomplicatul Henry Graves se va expune in toata splendoarea, asteptandu-si un nou proprietar pe care sa il maguleasca.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *