Exista atat de multe lucruri de care suntem uimiti incat ajungem sa ne formam pareri total aparte de realitate. Din fericire exista stiinta. Si din fericire avem oameni curiosi care descopera mereu ceva nou. Iata o lista a lucrurilor de care sa fii uimit, explicate de stiinta:

  • Chiar si dupa moarte unghiile si parul continua sa creasca? Nu este un mit ci o realitate observata. Insa explicatia nu consta in faptul ca unghiile cresc. De fapt pielea se usuca, intervine procesul natural si firesc de descompunere treptata astfel ca avem impresia ca unghiile sunt mai lungi, parul de asemenea.
  • Racesti daca stai in frig este o chestiune comuna. Nu stim insa de fapt ca pe timpul rece si mai ales iarna racim pentru ca stam mai mult in casa si in spatii inchise si aerisim prea putin. Pentru ca ne este frig insa asta face ca virusii sa se inmulteasca.
  • Ai observat poate cand esti racit si narile iti sunt infundate de mucus evident pentru a respira mai bine nu trebuie decat sa te ridici din pat sau eventual sa iti schimbi pozitia. De asemenea curios este ca noaptea nu ne curge nasul. De ce? De vina ar fi gravitatia. Cand suntem in pozitia intins, culcat in pat mucusul „calatoreste” inspre spatele gatului si de cele mai multe ori il inghitim fara sa fim constienti de asta. Schimband pozitia schimbam si cursul mucusului.
  • Transpiram cand facem sport? Nu, abia dupa si nu in timp ce facem asta. Explicatia se refera la faptul ca in momentul in care ne oprim din miscare muschii emana caldura. Si desigur si miscarea aerului pe langa corp face posibila evaporarea transpiratiei astfel ca in momentul in care ne oprim avem senzatia ca incepem imediat sa transpiram abundent. De fapt faceam asta si in timpul miscarii. Curios, nu-i asa?

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *