O data cu dezvoltarea tuturor segmentelor de activitate partea de arhitectura a cunoscut o dezvoltare intresanta in sensul ca a cunoscut alte forme si inspiratii. Desigur ca ce este inalt, maret va atrage priviri fara doar si poate insa o forma mai putin obisnuita este pe aceeasi lungime de unda.

In toata lumea exista cate o cladire daca numai multe cara sa starneasca interes, care sa atraga ochiul nu numai prin partea artisitica ci si prin partea de originalitate. Unele cu stil modern altele cu o noua interpretare a ceea ce inseamna obisnuitul toate devin parte din farmecul unui loc si pot sa faca parte dintr-o arie de interes din punct de vedere turistic.

In Polonia un arhitect a gandit ca o cladire cu linii simple si drepte nu este ceea ce ar atrage astfel ca creat imaginea unei cladiri care pare ca se unduieste usor, ca danseaza. In Canada o cladire la fel de interesanta a fost creata in amintirea unui puternic cutremur iar rezultatul este acela de cladire cu crapaturi care iti da impresia ca este pe punctul de a se prabusi. Si cand nu este vorba de o imagine cu fundul in sus poate fi turnul rotitor cum este cel din Dubai; o lume a opulentei care isi arata aceasta parte si cand vine vorba de cladirile sale.

Mult mai mult decat de a admira este de a locui probabil intr-o astfel de locuinta. Desi doar in aparitie ceva de senzatie ai putea crede ca nu se schimba cu nimic faptul ca deserveste in scopul in care a fost creata. Se poate sa te inseli caci iti da acea senzatie de inedit, de originalitate. La fel de interesant pe cat este de vazut ar fi sa traiesti acolo.

Cu un plus de inedit ce sporeste turismul astfel de cladiri exista si in Romania insa nu la fel de opulente.

 

 

 

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *