munca in viitormunca in viitor

Generatiile ce vin acum si vor face parte din clasa muncitoare reprezinta o noua etapa a modului in care definim munca si societatea pana la urma. Datorita tehnologiei moderne se va ajunge in punctul in care putem munci. Asa cum se arata intr-un studiu al acestui caz generatiile celor care vin nascuti din 80 sunt cei care schimba imaginea clasicului.

In linii mari iata cum se va defini clasa muncitoare pana in anul 2020:

  • 8 din 10 angajatori vor opta pentru prezenta robotilor care sa faca diverse munci. Asta va fi tendinta mai ales la clasa acelor angajatori cu venituri medii.
  • Mai mult de 40% din angajati vor fi cei care se vor baza pe diverse aplicatii pentru a indeplini sarcinile necesare. Si  mai mult decat atat, acestia vor putea lucra intr-un stil eficient, realizand mai multe task-uri in acelasi timp.
  • Angajatii vor ajunge sa fie disponibili oricand pentru programul de munca. Dincolo de asta se pare ca angajatii vor putea munci chiar si din afara biroului.
  • In anii urmatori se va renunta treptat la mucna de birou. Dat fiind ca tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult se vor putea baza pe tot felul de aplicatii care sa ii ajute sa sa isi faca munca si de la distanta. Ba chiar 25% vor lucra de acasa.
  • Chiar si recrutarile vor fi de asa natura, realizate prin conferintele video. Desi acest lucru nu este unul nou in viitor va fi o masura tot mai pregnanta.
  • Munca pe alte planete suna ciudata. Sa pleci pe Marte- cine sa se gandeasca ca vor fiu sanse de asa natura? Insa intrebati la interviu daca sunt dispusi sa faca asta angajatii sunt de acord in medie un sfert din ei.
  • Dispozitivul preferat, daca se poate spune astfel, va fi un smartphone si conexiunea la internet va fi musai. Asta daca acum ni se pare la un nivel atat de extins asteapta sa vezi si ce va urma.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *