Cobra rosie scuipatoare este una dintre cele mai frumoase si mai atractiv colorate reptile, colorit care ii releva si natura extrem de agresiva si de imprevizibila. Atunci cand este amenintata, aceasta creatura poate sa scuipe venin la distante foarte mari pentru a tinti ochii atacatorului. In continuare vom vorbi despre cateva lucruri interesante legate de cobra rosie scuipatoare care te vor face sa-ti schimbi parerea despre cat de pericolosi pot fi unii serpi.

  • Cobra rosie scuipatoare este un sarpe de talie medie. Lungimea unui adult poate sa varieze intre 80 de cm si 150 cm. Totusi, in cazuri extrem de rare, cobra rosie scuipatoare poate sa atinga lungimi de pana la aproape 2 m. Coloritul benzii gatului poate sa-si piarda din intensitate, iar atunci cand vine vorba despre adulti, acestia pot sa-si schimbe culoarea de-a lungul timpului. Specimenele de cobra cu adevarat rosie se vor transforma intr-o nuanta mai maronie odata cu varsta.
  • Cobra rosie scuipatoare poate fi intalnita doar in Africa. Distributia acestor serpi poate sa varieze de la nordul Tanzaniei, pana in Kenya, Somalia, Etiopia, Sudan si sudul Egiptului. Acesti serpi se gasesc in predominanta in regiunile de semidesert si savana uscata ale Africii de Est. Se gasesc cel mai adesea la oazele din deserturi.
  • Cobra rosie scuipatoare este extrem de agila, alerta si extrem de rapida. Este de asemenea foarte agresiva si, atunci cand este deranjata, isi ridica doua treimi din corp pentru a sta vertical deasupra solului. Apoi acestea isi incordeaza gluga si scuipa venin, tintind pentru ochii pradatorului sau ai atacatorului. Acesta este un mecanism excelent de aparare, deoarece veninul afecteaza vederea atacatorului, lasandu-i timp cobrei sa scape nevatamata. Cobrele rosii pot sa scuipe de multe ori cantitati considerabile de venin, pana cand acestea observa ca atacatorul se retrage. Veninul provoaca dureri groaznice si poate cauza orbirea.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *