cafea in asteptare
cafea in asteptare

La inceput cu un start timid si in Romania, conceptul de mancare/cafea in asteptare a devenit in timp scurt un concept al bunatatii adoptat din ce in ce mai des. Se refera lo lectie de omenie, pe principiul „unde-s multi puterea creste”. Asa ca acolo unde mergi sa servesti masa, acolo unde decizi sa sorbi o cafea impreuna cu prietenii poti foarte usor sa alegi sa platesti pentru un alt meniu in asteptare. De asta se vor bucura cei care nu au o situatie materiala favorabila.

Unii patroni spun ca au fost inspirati chiar de cei care le trecea pragul, clientii. Au adoptat acest stil si au dorit sa plateasca in avans pentru cei care ar putea sa se bucure de o masa calda cum nici nu mai stiu ce inseamna. Altii spun ca au implementat acest concept vazand la cei de peste hotare. Si le merge.

Din ideea ca acei copii saraci ce pot sa se bucure de o masa calda un grup de copii vin insotiti de profesoara de la after school pentru a servi ceva si implicit pentru a face o fapta buna. Patronii spun ca la minimul de 5 meniuri care se cumpara din randul clientilor un copil sarac are parte de o masa gratuit, din partea lor. Nu se aplica numai in restaurante ci si la patiserii spre exemplu. Si nu inseamna musai sa cumperi si altceva ci si 10 lei fac o mare diferenta in zambetele celor care au cum sa iti zambeasca cu drag cand au stomacul plin.

Cum rar mai vedem faptele bune nu se termina aici. Acum in parg de sarbatoare patronii din diferite colturi ale tarii marturisesc ca intentioneaza sa faca pachete de mare ajutor pentru masa celor nevoiasi. Stilul italienilor a avut o mare priza in randul celor din Romania si in prezent in jur de 70 de localuri prefera sa adopte un astfel de „program”.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *