In lumea competitiilor intervine aproape orice poate deveni un interes pentru intrecere. Conform cu traditia in unele cazuri, cu identitatea culturala care sa scoata la iveala poate si un scop anume unele tipuri de concursuri sunt si hilare in egala masura cu a demonstra limita unei persoane.

Concursurile de mancat sunt destul de frecvente si cu potential in ceea ce priveste metoda de amuzament, de entertainment pentru public si cu un plus pentru organizator in fluxul de clienti spre exemplu. Un concurs unde ambele parti castiga. Insa de la placerea de a manca se transforma intr-o competitie reala caci la un moment dat nu mai este vorba de gust, de a-ti rasfata papilele gustative ci de a castiga si de a manca cat mai mult.

Pentru ca totul se leaga de un scop, pentru ca totul se coreleaza cu un subiect anume, cu un eveniment specific concursurile de mancat au o tematica. Spre exemplu ceea ce se va consuma este un anumit tip de mancare care sa arate o sugestie catre motivul pentru care se realizeaza intreg evenimentul. Daca 4 iulie marcheaza Ziua Statelor Unite un concurs de mancat va avea in prim plan hamburgeri, mancarea care defineste poporul.

Cum reusesc unii? Strategiile sunt diferite, de la a inghiti rapid si fara prea multa mestecare pana la ajutorul apei. Insa desi este doar un concurs pana la urma unii sunt dispusi sa incalce regula ce tine de limita si se forteaza poate chiar fara succes. Un astfel de caz s-a intamplat recent in Australia acolo unde in urma concursului de mancat placinte cu chili un barbat a murit. Se putea sau nu evita aceasta poveste cert este ca efortul depus i-a adus sfarsitul.

Amuzant intr-o oarecare masura, cu un spirit de aventura in acelasi timp concursurile de mancat se dovedesc a fi reale aventuri.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *