Asa cum cei mici inlatura legumele din farfurie de multe ori adulti fiind evitam fructele. Pentru ca parca nu am avea chef de acel gust specific. Dar nu stii ce pierzi cand acestea iti aduc aportul necesar de vitamine si minerale. In cazul bananelor acestea sunt surse importante pentru energia de care avem nevoie. Vei fi poate surprins sa afli ca bananele indeplinesc atat de multe functii ca si aport adus pentur organism:

  • Mancand banane vei tine la distanta anemia. Asta pentru ca bananele sunt bogate in fier si stimuleaza hemoglobina.
  • Pentru cei care au arsuri la stomac bananele sunt din nou o solutie. Acestea calmeaza sucul gastric insa in special cand sunt usor mai coapte.
  • Bananele iti aduc aportul de energie de care ai nevoie. Este suficient sa consumi doar 2 pentru ca 90 de minute de activitate intensa sa fie de o usurinta ca niciodata. Zaharul natural este secretul.
  • Din sirul vitaminelor bananele contin vitamina A, B, C, E, calciu, potasiu, acid folic, magneziu, crom, sodiu, fosfor si fier.
  • Bananele si fericirea. Din continutul acestui fruct trebuie amintita si triptofanul care influenteaza prin serotonina senzatia de bine, de calm, de relaxare. Pur si simplu consumul de banane te face sa te simti mai bine.
  • Aceleasi fructe sunt benefice si in perioadele de premestruatie caci datorita continutul de mina B6 va ridica nivelul glucozei din sange. Asta va ameliora simptomele mai putin placute.
  • Un bun remediu pentru mahmureala. Pentru ca senzatiile sunt multiple bananele vor actiona impotriva mahmurelii prin calmarea stomacului, prin aportul de energie si in plus actioneaza si pentru hidratare.

Nu in ultimul rand se pare ca bananele sunt indicate si pentru greturile matinale, pentru relaxare cand stresul pune stapanire pe tine, actionand la nivelul sistemului nervos. O banana are 105 calorii insa iti poate echilibra organismul in diverse situatii.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *