Cu fiecare infrangere resemnarea vine mai greu. Asa se face ca in urma rezultatului mai putin satisfacator al clasamentului se pare ca apar controverse si aspecte dubioase. Anul 2013 este cert unul cu ghinion pentru ceea ce Eurovision a insemnat. De la intreg scandalul iscat cu Luminita Anghel care fusese punctata cu zero si pana la atacurile energetice iata ca Cezar Ouatu nu avut parte de voturile exacte asa cum se speculeaza.

Cel putin in ceea ce priveste Spania si Italia asteptarile erau foarte mari, pe langa relatia buna cu aceste tari fiind si comunitatiel mari de romani in aceste doua tari care ar fi ridicat sansele reprezentantului Romaniei. In cifrele oficiale se pare ca a fost doar un punct primit de la Italia pe cand italienii au votat cu peste 20% acest artist si ar fi trebuit sa primeasca maximul de 12 puncte. Dubiosul pentru multi este ca Cezar Ouatu a terminat Conservatorul la Milano deci sansele sale erau mult mai ridicate in ceea ce priveste votarea.

Cat despre Spania se pare ca, oficial, Romania nu a primit nici un vot. In acest sens se pare ca au existat dificultati in votare, un lucru real confirmat si de echipa de reprezentanti ai Romaniei. Si se pare ca nu numai in ceea ce priveste Romania voturile sunt considerate dubioase. Presedintele Azerbaidjanului a cerut renumararea voturilor considerand ca tara sa a votat Rusia insa oficial aceasta nu a primit nici un vot. Cu un caz similar a ceea ce se specualeaza cu voturile pe care Romania le-a primit concluzia ramane legata doar de dezamagire.

Cu sau fara aceste voturi concursul este unul sfarsit, cu un loc 13 pentru Romania. Multumirea lui Cezar este insa ca se poate lauda cu un numar foarte mare de vizualizari a clipului cu piesa sa, cea care a fost participanta la Eurovision. Si asta intr-o nota comparativa cu castigatorea editie 2013, Danemarca.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *