Vizita la dentist este un lucru necesar, dar, adesea, este o situatie ce poate da nastere unor situatii problematice in ceea ce priveste copiii. De aceea, parintii trebuie sa acorde o importanta ridicata intre comunicarea dintre ei si copiii lor, pentru a se asigura ca micutii se simt in siguranta atunci cand pasesc pe usa unui cabinet stomatologic. In acest sens, parintii ar trebui sa apeleze la servicii de stomatologie pentru copii la Clinica Trident, locul unde cei mici se pot simti in siguranta si fara frica fata de medic sau procedurile medicale.

Din pacate, anxietatea este o problema ce afecteaza din ce in ce mai multi copii atunci cand vine vorba de vizita la medic si, nu foarte multe clinici s-au preocupat de rezolvarea acestui aspect. Astfel, centrul de stomatologie pentru copii, Clinica Trident, pune accent, in primul rand, pe atentia oferita copiilor ce sufera de anxietate in urma tratamentelor stomatologice. Tratarea acestei probleme se realizeaza impreuna cu ajutorul unui psiholog, specialist in psihologie pediatrica, ce poate facilita comunicarea dintre medicul dentist si copil. Pe aceasta cale se asigura diminuarea disconfortului copilului, incurajandu-se si o cooperare calma pe toata perioada tratamentului stomatologic.

Problemele dentare la copii nu trebuie tratate cu superficialitate, iar parintii trebuie sa stie ca prima vizita a micutului la medicul stomatolog trebuie sa se faca inca de la 6 luni- atunci cand dintii acestuia incep sa creasca.

Anestezie prin inhalosedare

De asemenea, la Clinica Trident, se poate opta si pentru anestezie prin inhalosedare la copii– o practica comuna, sigura si eficienta, ce poate reduce starea de anxietate a micutului, oferindu-i acestuia o stare de relaxare. Cel mai mare avantaj al acestei practici consta in faptul ca micutul ramane constient, insa revenirea la starea initiala sa face dupa numai cateva secunde dupa ce s-a aplicat intreruperea protoxidului de azot- gaz ilariant. Astfel, dupa acest tip de anestezie, copilul isi poate relua activitatile obisnuite, inhalosedarea neafectandu-i capacitatea de concentrare sau de coordonare. De asemenea, acest tip de procedura este indicata si adultilor care traiesc cu frica de dentist, fiind un tip de anestezie ce nu produce efecte pe termen lung.

Terapie prin muzica

Enorm de multe studii au demonstrat deja ca muzica are capacitatea de a reduce durerile si de a relaxa pacientul in timpul sau inaintea unei proceduri medicale. De aceea, locul de relaxare perfect poate fi gasit la scoala de muzica Bravissimo Art School, unde experienta echipei descopera si formeaza micutii, oferind cursuri de muzica pentru copii. In plus, aceasta scoala de muzica ofera cursuri de chitara, pian, vioara dar si canto- acestea fiind metode excelente de promovare a unui tip de muzica de calitate la copii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *