AlpinistAlpinist

Corpul unui adolescent din Noua Zeelanda, David Erik Moen, a fost returnat in cele din urma familiei sale, dupa mai bine de 40 de ani dupa ce acesta a disparut in timpul unei urcari pe Muntele Cook. Resturile bine conservate a alpinistului in varsta de 19 ani, au fost descoperite la poalele Muntelui Tasman, in luna ianuarie, politia confirmand identitatea acestuia joi, 21 mai 2015. Moen facea alpinism de performanta pe Muntele Cook, cand a fost suprins de o avalansa la data de 16 septembrie 1973.

Corpul celui care il insotea a fost descoperit imediat dupa acest accident. Familia tanarului a spus ca nu pot pune in cuvinte ceea ce simt cu privire la returnarea corpului copilului lor, dupa o perioada atat de indelungata. Familia a declarat ca: „Suntem o familie unita, iar pierderea copilului nostru David, intr-o situatie asa de neasteptata a fost o perioada foarte grea pentru noi toti, pierderea lui simtindu-se enorm in familie”. Spiritul lui David infrumuseteaza natura, intr-un mod linistit, fiind un tanar care s-a pierdut in floarea vietii sale.

In luna martie, seniorul Constable Brent Swanson de la politia Laxe Tekapo de pe insula de sud a Noii Zeelande, a declarat ca, corpului tanarului a fost ingropat de avalansa, luandu-i 40 de ani sa coboare ghetarul si sa iasa la suprafata.

Parcul National Mount Cook ocupa o suprafata de 707 km patrati fiind situat pe insula de sud a Noii Zeelande. El a fost infiintat in anul 1953 si cuprinde o regiune alpina inalta, fiind invecinat cu Parcul National Westland. Impreuna, cele doua parcuri nationale cuprind un tinut muntos cu fiorduri. Numele parcului a fost dat dupa numele muntelui Mount-Cook (3.754 m) care este situat in partea centrala a parcului, fiind muntele cel mai inalt din Noua Zeelanda. Din anul 1990 regiunea a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO. Parcul ofera o serie de activitati pe teritoriul sau ca: drumetii, alpinism, sporturi de iarna si zboruri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *