Cu cartela la control

Cei care detin abonamente de voce sunt constienti ca se necesita tot setul de date pentru a se putea inregistra in baza de date a operatorilor de telefonie mobila. Este de la sine inteles insa cand vine vorba de cartelele prepay ca astfel de date nu ar fi necesare. Doar ca in ultimul timp diversele atentate ce au avut loc au facut ca lucrurile sa se schimbe.

Cand esti inregistrat intr-o baza de date esti verificat si sub control sa spunem insa nu se intampla acelasi lucru cand pur si simplu iti vei cumpara o cartela reincarcabila. Nu va mai fi la fel de vreme ce legea ce se propune a intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2015 spune ca orice doritor de astfel de cartela va trebui sa isi ofere datele la fiecare cumparare de cartela prepay.

Parerile sunt impartite; in timp ce unii spun ca astfel se va putea tine un control al populatiei cand vine vorba de intentii neortodoxe altii sunt de parere ca aceasta absurba introducere de lege  ii obliga sa faca ceea ce nu isi doresc. Unde ar mai fi libertatea de a fi contactati pentru oferte.

Una peste alta o alta mare problema vine si in randul magazinelor care vand in acest moment cartelele de prepay ca painea calda. Acestea nu detin autoritatea de a incheia contracte si de a prelua date personale pentru a putea continua sa vanda aceste cartele, deci se vor limita din acest punct de vedere. Un punct dificil va fi si pentru consumatori, nevoiti sa fie limitati cand vor alege drumul spre magazin pentru a-si achizitiona astfel de cartele.

Totul tine de securitatea nationala pana la urma. Si daca avem sau nu motive de suparare pentru asta sa ne gandim cum era pe vremea comunismului sau pe vremea telefoanelor fixe. Ce vremuri…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *