Un tensiometru este necesar pentru cei care trebuie sa isi masoare tensiunea la momente foarte apropiate, pentru cei care trebuie sa isi monitorizeze starea de sanatate. Din fericire aceste mici aparate sunt la dispozitia oricui, vin insotite de instructiuni si de tot ce este necesar pentru uz asa ca nu se impune prezenta unui cunoscator in ale medicinii pentru a interpreta un rezultat.

Pentru cei care nu stiu despre tensiometre mai nimic trebuie specificat faptul ca astfel de aparate sunt portabile. Cu alte cuvinte nu se necesita o greutate si efort fizic nici pentru montaj, folosire sau depozitare. Este ca si cand ai folosi un termometru complex. Diferenta este ca un astfel de aparat are in vedere o alta masuratoare si anume tine de tensiunea arteriala, atat cea sistolica si diastolica de asemenea.

De la varianta standard pe care o stiam cu totii si pana la cel modern acum un tensiometru este dotat cu tot felul de caracteristici cat sa faciliteze o interpretare de valori cat mai rapida si usoara. Concret, tensiometrul se ataseaza de brat printr-un tub, se umfla automat si aparatul digital inregistreaza, memoreaza si afiseaza valorile de interes.

In functie de preferinte, de cine il foloseste si in ce masura se descurca cu asta un tensiometru poate avea caracteristici usor diferite. Sunt mii de cazuri ale batranilor poate chiar si imobilizati partial sau total. Sunt cei care isi doresc pur si simplu sa faciliteze totul astfel ca un tensiometru poate avea de asemenea si citire vocala a valorii inregistrate. Pentru ca totul sa fie eficient se inregistreaza data, ora, ultimele valori ce se pot compara, o medie din ultimele 3. Se poate inregistra de asemenea pana  la 90 de valori, ca un raport a starii unui pacient din punct de vedere al tensiunii.

Usor de folosit, cu baterii care se schimba, cu tot felul de avertismente, cu tot soiul de dotari un tensiometru este clar un real sprijin. Alegerea tine desigur de nevoie, de buget si asa mai departe. Cert este ca de indata ce descoperim o definitie tensiometru ne dam seama de importanta lui si cum anume ne este mai facil, adica ce tipologie din seria de tensiometre este ceea ce ne dorim sa avem.

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *