Durerile de spate sunt foarte frecvente in ziua de azi, incepand de la adulti, fiind frecventa si in cazul tinerilor. Durerile de spate apar de cele mai multe ori din cauza efortului sau din cauza statului excesiv in sezut. NU exista nici un om care sa nu se intalneasca macar o data cu durerile de spate. Acestea pot fi in partea superioara, in cea de mijloc sau in partea lombara, cea mai frecventa durere.

  • Cel mai des motiv care apare in cazul durerilor de spate este luxatia spatelui provocata de o ridicare brusca a unui obiect greu sau de o miscare brusca. Ea reprezinta o mica ruptura la nivelul muschilor si a ligamentelor spatelui.
  • O pozitie incorecta si o musculatura intretinuta necorespunzator poate fi o alta cauza a durerilor de spate.
  • Mai exista si alte cauze care pot provoca dureri de spate. Acestea sunt tensiunea musculara sau spasmele muschilor. De asemenea, ligamentele pot provoca durerile de la nivelul spatelui.

Cum putem trata durerile de spate?

Cel mai la indemana tratament este masarea cu un unguent antiinflamator pe baza de plante sau eucalipt. Eucaliptul este foarte bun in combaterea durerilor de spate. Achizitioneaza aceste unguente de la farmacii sau plafare.

In cazul in care durerea este situata mai jos, in spre mijlocul spatelui, inconjoara-ti spatele cu un brau sau cu un prosop care sa iti incalzeasca zona dureroasa si astfel vei rezolva problema mai rapid.

Poti face o baie fierbinte cu sare. Dupa ce umpli cada de apa pana la jumatatea, trebuie sa adaugi o cana plina cu sare. Poti folosi uleiuri esentiale precum cel de menta sau cel de eucalipt pe care sa le pui in apa calda. Stai relaxat aproximativ 10-15 minute dupa care trebuie sa masezi zona care te doar cu gel de dus. Mai stai cateva minute in apa, dupa care te invelesti intr-un prosop, iti iei haine mai groase, care sa iti acopere spatele si sa ii confere caldura, si te poti baga in pat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *