Cum gatesti si cum gresesti

Nu pare un lucru destul de greu sa gatesti, te descurci oricum ar fi. Doar ca in cele din urma ajungi sa iti strici si ustensilele. Din lista de greseli se numara si ceea ce gatesti intr-o tigaie de fonta. Oricat de rezistenta ar fi insa are nevoie de grija cand vine vorba de ceea ce concret gatesti in ea.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa iti pastrezi calitatea tigaii de asa natura:

  1. Nu o spala agresiv. Asta inseamna sa eviti ceea ce inseamna un burete de sarma, detergenti foarte acizi si ceea ce poate sa dauneze in cele din urma. Recomandarea este aceea de a o spala usor cu apa calda si cu buretele si sa o lasi sa se descompuna resturile de mancare de pe ea daca este nevoie.
  2. Poti gati o sumedenie de alimente intr-o tigaie din fonta, ba chiar si omleta. Ce trebuie sa stii despre ea este ca se incinge uniform si nu pierde caldura in scurt timp, ceea ce o face ideala mai ales pentru fripturi si mancaruri cu carne. Ba chiar poti sa o bagi si la cuptor.
  3. De evitat totusi ca pestele sa faca parte din meniul gatit intr-o tigaie din fonta. Asta pentru ca pestele nu are prea multa nevoie de expunere la agentul termic si ar putea sa strice mancarea. Vei sta cu ochii ca pe butelie in adevaratul sens al cuvantului.
  4. Evita mancarurile cu ceapa sau usturoi si in general cu un miros puternic pentru ca vasul din fonta absoarbe foarte usor aromele.  Asta va face ca mancarea sa fie aromata si delicioasa insa mai greu vei putea sa mai scoti mirosul din ele.
  5. Ai grija la sosuri si in special la cel din rosii. Aceasta afecteaza tigaia si mai cu seama ca poate capata un miros usor metalic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *