In mediul urban nu ne mai face placere caci nu avem aceleasi dotari ca si in mediul rural si nu gasim un practic in a avea aproape toate cele necesare. Insa preferinta tot mai mare catre modern ne distruge  in cele din  urma imunitatea. Ai sa fii surprins sa afli ce anume te poate afecta:

  1. Alimentele procesate industrial, tot ceea ce inseamna mancare facuta rapid, din congelat in produs finit, junk food, fast food sunt cele care afecteaza metabolismul, au calorii peste masura si chiar pot da si dependenta. Afecteaza ficatul caci sa ne intelegem, ficatul proceseaza ceea ce ii dai, este filtrul si in cele din urma sirul lung de probleme iti da viata sanatoasa peste cap.
  2. Machiajul. Concret, jumatate din viata unei femei aceasta poarta machiaj. Nu numai ca porii sunt acoperiti si pielea nu poate sa respire ore intregi cat porti un machiaj insa se pare ca studiile scot la iveala si o alta problema legata de acest subiect. In acest sens exista substante chimice care desi fac ca machiajul tau sa reziste se absorb in organism in timp si slabesc sistemul imunitar. Toata povestea cu parabenii de fapt nu este o poveste ci o realitate de care sa ne ferim.
  3. Viata sedentara. In lumea moderna avem parte de ore bune de munca de stat pe scaun. Asta slabeste de asemenea sistemul imunitar printr-un lung sir de efecte negative. Circulatia este afectata, metabolismul este mai incet si chiar daca ii vei oferi organismului cine stie ce tratamente pentru a se intari absorbita nu este una corecta. Avem nevoie de sport si mai mult decat atat, de miscare frecventa.
  4. Lipsa somnului este si ea o problema. Pentru ca distractiile sunt necontenite, pentru ca muncesti mai mult sau orice alt motiv ajungi sa nu mai dormi corespunzator, ceea ce face ca buna functionare a corpului sa nu mai fie de vreme ce celulele nu se mai regenereaza corect.

 

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *