Cum iti usureaza viata farfuria care se spala singura

Daca avem telefoane inteligente cu ajutorul carora dam comenzi si la distanta, daca efortul de a te deplasa si a cumpara ceva nu mai exista de ce nu am avea si pentru bucatarie mai multe dispozitive care sa ne usureze viata? Frigiderul care iti spune cum si ce sa mananci sau cuptorul care se pregateste singur pana cand sa il folosesti sunt acum completate si de farfuria care se spala singura. Un proiect ce pentru moment stagneaza ne face sa ne gandim cum va fi viitorul nostru. Farfuriile care se spala singure ne vor scuti de efort, de mirosuri neplacute- insa nu pentru asta sunt masinile de spalat vase?

Tomorrow Machine este o companie suedeza care a realizat farfuria ce salveaza starea de bine de dupa masa si scuteset de necesarul de a scapa de probleme de igiena a veselei dupa masa. Facute din celuloza si mai apoi invelite intr-un strat super-hidrofobic farfuria in cauza este insa toxica caci materialele folosite nu sunt inca permise.

Cum se spala farfuria singura- de fapt nu este vorba de o farfurie cu picioare ci de cea care necesita doar un singur jet de apa calda. Prin tehnologia cu care a fost conceputa se pare ca prin compozitia sa de materiale o astfel de farfurie poate sa dizolve singura resturile alimentare si grasimea sub jet de apa calda ce „activeaza” o astfel de reactie.

Spre ce viitor ne indreptam tine de o alta poveste. Un sondaj de opinie in randul publicului arata ca un restaurant ce foloseste vesela de portelan este una care se respecta. Fie ea si practica farfuria care se spala singura nu este tocmai atat de usor de adoptat. Nu incercam sa tehnologizam totul? Sau poate ca asa cum va arata in viitor viata farfuria de acest gen va fi cel  mai putin inovator proiect de care sa ne minunam.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *